Er du vild med at undersøge, eksperimentere og programmere? Så er Winter Science Workshops 2021 lige noget for dig. Det foregår i vinterferien og er for unge fra 7. klasse op til 18 år som er interesseret i naturvidenskab og teknologi. Alle workshops foregår online bag computerskærmen, hvor du sammen med andre unge, der deler din interesse, bruger din kreativitet og opfindsomhed.
Du bestemmer selv, om du deltager i én, to eller flere workshops - vi lover det bliver alt andet end kedeligt! Se programmet herunder.
Mandag d. 15. februar
Tirsdag d. 16. februar
Onsdag d. 17. februar
Torsdag d. 18. februar
Winter Science Workshops planlægges i samarbejde med Hedensted Ungdomsskole, Vejle Ungdomsskole og Horsens Ungdomsskole.
TILMELDING
Det er gratis at deltage. Der er 20 pladser på hver workshops og tilmelding er åbent indtil d. 01. februar 2021.
ONLINE WORKSHOP: Køkkenkemi med Anna Sofie og Amalie kl. 13-15
Kig dig omkring i køkkenet. Alt du ser kan bruges til at lave utallige lækre madretter - men vidste du, at de også kan bruges til noget helt andet? Nemlig en masse spændende og festlige kemiforsøg. Vi vil på denne online workshop guide jer gennem nøje udvalgte forsøg, som I helt selv kan udføre trygt, så vær med, når vi sammen går på opdagelse i køkkenet og skaber vores helt egne laboratorier derhjemme.
ONLINE WORKSHOP: Micro:Bits programmering med Coding Pirates kl. 13-15
En micro:bit er en lille computer, der styres af en mikroprocessor, der kan modtage input vha. en række sensorer og via USB-port og Bluetooth. På denne workshop skal vi programmere Micro:bit'en så den kan udføre forskellige funktioner. Ud over de indbyggede sensorer, kan man tilkoble en lang række sensorer og elektriske komponenter, så som motorer, afstandsmåler, etc.
Hvis du ikke selv har en Micro:bit eller kan låne én på din skole, så sender vi en Micro:bit til dig samt de andre komponenter du skal bruge inden workshoppen.
ONLINE WORKSHOP: Kend dine organer med Anna Sofie og Amalie kl. 13-15
Om du spiser, sover, ser Netflix eller er på science camp - din krop holder aldrig pause. Der er nemlig hele tiden brug for at du trækker vejret og får transporteret ilt ud i fingerspidserne. På denne workshop dykker vi ned i nogle af de vigtigste organer i kroppen, som konstant er på arbejde.
Vi skal blandt andet undersøge hvad vores eget hjerte og lunger er i stand til og desuden nærstudere et vaskeægte organ gennem dissektion. Vi glæder os til at se jer!
ONLINE WORKSHOP: Cola eksperimenter med Anna Sofie og Amalie kl. 10:30-12:30
Vær med når vi undersøger nye sider af den drik, som hver dansker i gennemsnit drikker 100 liter af hvert år. Gennem nye, sjove og udfordrende forsøg prøver vi at svare på hvad hemmeligheden bag cola egentlig er. Det er en workshop for dig, uanset om du har beskæftiget dig med cola før eller ej. Så har du en uslukkelig tørst efter viden og særligt cola, så ses vi helt sikkert på lige netop denne online workshop.
ONLINE WORKSHOP: Gamedesign med Jesper Hildebrandt kl. 13-15
Har du altid tænkt, at det kunne være sjovt at lave dit eget computerspil og vil du gerne bruge din kreativitet og lære, hvordan man skaber den mest fantastiske fantasy verden? Så tilmeld dig og vær med i et par timer, hvor du lærer det fundamentale for at komme i gang med CREY. Opret gerne en profil inden workshoppen begynder.
Jesper Hildebrandt, workshopholder
Jeg er uddannet civilingeniør inden for arkitektur og design. Til daglig har jeg teknologihold, hvor jeg arbejder med robotter, programmering og modulering som valghold i folkeskolen.
Af interesseområder har jeg parametisk design, game making og engineering.
Amalie Nielsen, workshopholder og assistent
Jeg hedder Amalie og er 20 år gammel. I sommeren 2019 blev jeg student fra Rødkilde Gymnasium, hvor jeg har haft den bioteknologiske studieretning.
Jeg er helt vild med naturvidenskab, da jeg er meget optaget af at undersøge, hvorfor ting er, som de er - og så elsker jeg blandingen mellem biologi og kemi.
Anna Sofie Outzen, workshopholder og assistent
Jeg blev student fra Vejle Tekniske Gymnasium i sommeren 2019, hvor jeg har haft bioteknologi på A-niveau. Af særlige områder værdsætter jeg emner såsom genmodificering og medicinske processer.
Ud over mine faglige interesser bruger jeg tid på at dyrke gymnastik, hvilket jeg har gjort siden jeg var helt lille. Herudover er jeg frivillig i Ungdommens Naturvidenskabelige Forening (UNF), hvor jeg bl.a. er med til at arrangere foredrag, workshops og Science Camps.
Coding Pirates, workshopholder
Coding Pirates Denmark er en forening, der promoverer IT-kreativitet hos børn i alderen 7- 17 år gennem klubaftener, events og aktiviteter.
Find en afdeling i nærheden af hvor du bor og læs mere om Coding Pirats her.