Unge knytter bånd og designer computerspil i vinterferien

Unge knytter bånd og designer computerspil i vinterferien

Søndag til onsdag i vinterferien var 44 naturfagsinteresserede unge samlet til Winter Science Camp. Her undersøgte de blodceller gennem et mikroskop, byggede deres egen højtaler og designede et univers i virtual reality.

 

For tredje år i træk var unge med en kreativ designer, nysgerrig opfinder, innovativ programmør eller en dygtig kemiker i maven samlet til Winter Science Camp på Kragelund Efterskole i Løsning.

 

De enkelte dage på vinterlejren bød på masser af workshops, hvor de 44 topmotiverede og nysgerrige unge fordybede sig i alt fra programmering af computerspil til nærstudering af blod- og sædceller gennem et mikroskop.

 

”Det er rigtig sjovt at lave nogle lidt mere nørdede ting end det vi normalt gør i skolen. Vi har for eksempel ikke designet specielt mange Virtual Reality spil i skolen – det har været superfedt at prøve her”, siger Hjalmar Schou Christiansen, der til dagligt går i 9. klasse på Hedensted Skole, og som var på Science Camp for første gang.

 

Winter Science Camp bød desuden på besøg ved tre lokale virksomheder, GM Plast, LED TEK og Brd. Plagborg. Her fik deltagerne et indblik i, hvordan FN’s verdensmål, bæredygtighed og nye teknologier konkret anvendes og bringes i spil i erhvervslivet.

 

Samarbejde og sammenhold

De mange spændende workshops blev suppleret med en række sociale aktiviteter og fysiske udfordringer, hvor de unge fik mulighed for at lære hinanden bedre at kende og knytte bånd på kryds og tværs. Og netop muligheden for at få nye venner med samme interesse som en selv, vægtede højt ved deltagerne.

 

”Der er et virkeligt godt sammenhold her, fordi vi har mange af de samme interesser, som for eksempel science og teknologi. Det er tredje gang jeg deltager på Science Camp og jeg har faktisk flere venner, som jeg har mødt her og som jeg stadig ses med når vi kommer hjem”, siger Katrine Holm Hansen, der går i 8. klasse på Hulvej Privatskole, og som deltog på sin tredje Science Camp.

 

Ud af de 44 deltagere på Winter Science Camp i 2020 havde omkring halvdelen tidligere brugt sommer- eller vinterferien på at eksperimentere med naturvidenskab.

 

Stor interesse for at deltage

Interessen for at deltage på dette års Winter Science Camp har været stor. Faktisk måtte arrangørerne bag lukke for tilmeldingen en uge før tid, da alle 44 pladser var fyldt op. Det samme var tilfældet ved den seneste udgave af Summer Science Camp, hvilket vidner om, at flere og flere unge får interesse for science og teknik.

 

Campleder Sine B. Martinussen, som til dagligt er konsulent ved Insero Horsens, er glad for den store interesse og engagement fra de unges side.

 

”Vi er glade for at så mange unge fra vores lokalområde vælger at bruge halvdelen af deres vinterferie på at deltage i campen. På Science Campen får de unge tid til fordybelse inden for faglige områder, som de interesserer sig for, samtidig med at de i fællesskab med andre unge får praksisnære erfaringer og oplever værdien af være skabende,”  fortæller Sine B. Martinussen.

 

Næste gang der afholdes Science Camp er d. 2.-6. august, hvor Summer Science Camp finder sted. Science Camps afholdes i samarbejde med ungdomsskolerne i Horsens, Hedensted og Vejle.