Unge løser krimimysterier på Winter Science Camp

Unge løser krimimysterier på Winter Science Camp

I uge 7 fandt Winter Science Camp sted på Bråskovgård Efterskole – en vintercamp for unge med interesse for naturvidenskab og teknologi.


Hvem har begået forbrydelsen? Det spørgsmål skulle deltagerne på Winter Science Camp besvare, da de i rollen som kriminalteknikere skulle opklare et vaskeægte mysterium.

 

Ved hjælp af deres egne undersøgelser på det retsmedicinske laboratorie skulle deltagerne afgøre, om der var sket et drab eller en ulykke. De skulle finde spor på gerningsstedet og afgøre, hvem af de mistænkte, der havde urent mel i posen.

 

"Det var super sjovt og spændende at være efterforsker og lave alle de undersøgelser”, siger Kamille Degn, som er 13 år og går i 7. klasse på Sct Ib skole i Horsens.

 

Winter Science Camp bød også på workshops om alt fra cybersikkerhed og programmering til kemishow og kirurgi, hvor der skulle dissekeres grisehjerter, lunger, og levere. Derudover var campen fyldt med sociale aktiviteter, hvor de unge kunne opbygge venskaber og have det sjovt med hinanden.

 

Læs også: Nyt projekt vil gøre børn og unge nysgerrige på et arbejde inden for industrien 

 

Pirrer interessen for naturvidenskab

Et af hovedformålene bag Winter Science Camp er at pirre de unges interesse for naturvidenskab og give dem rollemodeller inden for science og naturvidenskab.

 

”Vi vil gerne give de unge et rum til at udforske deres naturvidenskabelige interesser i øjenhøjde via nogle undervisere, de kan spejle sig i”, siger Kim Søgård Kristensen, administrerende direktør ved Insero Horsens.

 

Unge i alderen 13 til 18 år med interesse for naturvidenskab og teknologi kan allerede nu reservere uge 31 i august 2022. Her finder Summer Science Camp nemlig sted. Mere information følger her på siden og på Facebook senere på året.

 

Winter Science Camp fandt sted på Bråskovgård Efterskole og blev planlagt i samarbejde med ungdomsskolerne i Horsens, Hedensted og Vejle.