Vinduesgiganten VELUX åbner op for unges nysgerrighed

Vinduesgiganten VELUX åbner op for unges nysgerrighed

Som en del af Fabricate_Now har Langmarkskolens 8. klasse været på virksomhedsbesøg hos vinduesfabrikanten VELUX. Her har de unge fået en forsmag på, hvad det vil sige at arbejde inden for industrien. Og responsen? Den er god!

 

8. klasse har netop afsluttet deres Fabricate_Now forløb hos vinduesfabrikanten VELUX. Inden besøget har eleverne været på Industrimuseet for at høre om industriens udvikling gennem tiden, ligesom de har prøvet kræfter med at bygge, programmere og kode robotter i Insero Horsens’ Makerspace.

 

Hos VELUX blev eleverne først introduceret til virksomheden, hvorefter de blev kastet ud i arbejdet med vinduer: Første opgave lød på at samle et hus med ovenlysvinduer, og der skulle tænkes lidt for at få det hele sat rigtig sammen. Eleverne var herefter bogstavelig talt på tur op gennem tiden for at se, hvordan ovenlysvinduet har udviklet sig fra første ide til i dag. Herefter skulle eleverne videre på besøg i produktionen, hvor eleverne oplevede, hvordan robotter hjælper med at lette det tunge og tekniske arbejde, når vinduer skal produceres.

 

Skal gøre børn og unge nysgerrige på industriens mange muligheder

Fabricate_Now har til formål gøre flere unge nysgerrige på industri og håndværk – og give dem et indblik i, hvad det vil sige at lave noget med sine hænder.

 

Og matchet mellem elever og virksomheder er en rigtig god idé. Det fortæller direktør for Østbirk Bygningsindustri i VELUX, Kristian Justesen: 

 

”Jeg synes, at det er et fantastisk initiativ, hvor vi på tværs af institutionerne kan få løftet informationsniveauet. Grundlæggende vil vi gerne fortælle de unge mennesker om de muligheder, som de får med en baggrund indenfor erhvervsuddannelserne.”

 

Om Fabricate_Now

Fabricate_Now er et treårigt projekt med en klar ambition: Flere børn og unge skal blive nysgerrige på et arbejde inden for industrien og finde glæde ved at skabe noget med hænderne.

 

Projektet er et samarbejde mellem Insero Horsens, Industrimuseet og en række virksomheder i Horsens lokalområde.

 

For virksomheder
Vil din virksomhed også være med? Kontak Katrine Læssøe Mikkelsen, ansvarlig for Inseros uddannelsesaktiviteter på kami@insero.com, 41772464

 

For skoler
Fabricate_Now er et helt gratis tilbud – og der er forløb til både indskoling, mellemtrin og udskoling.

Læs mere, og tilmeld din klasse på Fabricate_Now's hjemmeside