Virtuelt innovationsprojekt på Learnmark Business

’Hvordan kan Bestseller fremme cirkulær økonomi?’ Sådan lød opgavenda 70 EUX-elever og deres undervisere kastede sig over et virtuelt innovationsprojekt på Learnmark Business i HorsensMålet var, at vise eleverne hvordan de kan bruge teori til at løse konkrete problemer fra den virkelige verden.  

 

Det virtuelle innovationsprojekt forløb hen over 6 dage med 70 engagerede EUX-elever og deres undervisere samt oplæg og sparring fra virksomheder undervejs. Ved at bruge innovation og entreprenørskab til at løse ekonkret udfordring, som virksomheden Bestseller står overfor, fik eleverne vist, hvordan skolegang og teori ikke kun giver mening på skolebænken - men også i den virkelige verden. Det var en tilgang, som faldt i god jord hos eleverne. 

 

Det har været sjovt, udfordrende, spændende og ikke mindst inspirerende. Især foredragsholderen der var inviteret og gav et oplæg. Og ikke mindst Sine som har været med os det meste af vejen. Mega dygtig og inspirerende at lytte til! (..) Jeg har i hvert fald afsluttet et projekt, hvor jeg fremover vil indtænke endnu mere, hvad jeg selv kan gøre for at bekæmpe klimaforandringerne (..), fortæller Line, EUX-elev på Learnmark Business og deltager i innovationsprojektet 

 

Projektet blev afholdt af Learnmark Business, hvor underviserne samarbejdede tæt med Insero Horsens’ uddannelseskonsulent Sine Bjerre Martinussen, som var med i hele processen lige fra planlægning til gennemførelseevaluering og facilitering af workshops og øvelser i teamdynamik. Al undervisning, oplæg og gruppearbejde foregik online.  

 

Et projekt med fingeren på pulsen   

Det digitale skoleskema bød på workshops i idegenerering, præsentationsteknik, værdien af netværk og iværksætteriHer fik eleverne konkrete værktøjer til, hvordan de udvikler nye ideer – og ikke mindst – får dem ud at leve. Desuden gav virksomhederne Grizzly Coat og TrÆls et indblik i, hvordan de arbejder med cirkulær økonomi i deres virksomheder. Både workshops og samarbejde blev faciliteret af Insero Horsens’ uddannelsesteam.

Insero har spillet en stor rolle i hele processen fra planlægning til gennemførelse og har igennem hele forløbet givet værdifulde indspark til, hvordan vi skaber faglig stolte elever. Med fingeren på pulsen har de givet os indblik i vores muligheder for at samarbejde med virksomheder og hvilke redskaber vi kan gøre brug af. Samtidig har deres anerkendende tilgang undervisningen inspireret eleverne til at afsøge nye muligheder og bruge deres fantasi og kreativitet i endnu højere grad.”

Jette Vind, underviser på Learnmark Business i Horsens.

Ideer bliver præsenteret for dommerpanel  

Virtuelle prøverum med personlige avatar, pant system på emballage og abonnement på leje af nyt tøj, var nogle af de innovative ideer, som ugens arbejde resulterede i. Til slut skulle hver gruppe præsentere deres ideer for et dommerpanel, som bestod af uddannelseskonsulent, Sine Bjerre Martinussen, Preben Kirkeby fra Business Horsens samt tre undervisere fra Learnmark Business.  

 

Først havde hver af de i alt 15 grupper et minut til at levere en elevatortale for dommerpanelet. Herefter blev de tre bedste grupper udvalgt til finalepitchen, hvor hver gruppe havde fire minutter til at overbevise dommerne om, at deres ide var den bedste. Hvad eleverne ikke vidste var, at vindergruppen blev overrasket med en gavekurv, som blev leveret til døren. 

Få hjælp til at planlægge og afholde et innovationsforløb

Kunne du tænke dig sparring til at stable et innovationsprojekt på benene? Vi hjælper med at planlægge og afholde forløb i innovation og entreprenørskab.