Vitus Bering Innovation Park får ny leder

Vitus Bering Innovation Park får ny leder

Jakob Søndergaard tiltræder 1. november som ny leder af Vitus Bering Innovation Park i Horsens, som VIA University College og Insero Horsens ejer i fællesskab. Han har årelang erfaring med startupvirksomheder og forventer at skabe et endnu stærkere miljø for vækst- og forretningsmuligheder.

 

Vitus Bering Innovation Park i Horsens får ny leder fra 1. november 2020. Her tiltræder Jakob Søndergaard, som har stor viden om at skabe innovations- og iværksættermiljøer samt om etablering af start-ups med sig i bagagen.

 

”Min baggrund gør, at jeg har indgående erfaring med at udvikle inkubationstilbud til vækstparate virksomheder, og jeg ser derfor meget frem til at samarbejde med lejerne og brugerne af Vitus Bering Innovation Park. Med karakteristik og drive som entreprenør er jeg ligeledes vant til at re-tænke og udvikle nye programmer og strukturer til bæredygtig rentabel praksis ved startupvirksomheder samt at agere brobygger mellem erhvervslivet, innovative studerende og iværksættermiljøer,” fremhæver Jakob Søndergaard, som har arbejdet målrettet med at skabe nye koncepter, initiativer og mødesteder – for både iværksættere og erhvervsaktører.

 

38-årige Jakob Søndergaard har siden 2015 beskæftiget sig med inkubationsmiljøer forankret ved Aarhus Universitet og med stærke forbindelser til byens øvrige iværksættermiljøer. Siden årsskiftet har han været Head of Site & Operation for tiltaget ’The Kitchen’, som er Aarhus Universitets største iværksættermiljø.

 

Læs også: Udviklingsparken Vitus Bering Innovation Park har 10 års jubilæum.

 

Styrket vækst og jobskabelse

Jakob Søndergaards opgave, som leder for Vitus Bering Innovation Park, bliver blandt andet at styrke vækst og jobskabelse i Horsens og omegn gennem et tættere samarbejde med det lokale erhvervsliv.

 

”Mit mål er, at VitusBering – både lokalt og nationalt – skal intensivere sin synlighed og sine styrkepositioner og udvide sine samarbejdsflader. Jeg er overbevist om, at innovationsparken får ekstra vind i sejlene, når den næste år flytter med til campusgrunden, hvor der bliver forbedrede rammer for innovationsmiljøet i Horsens. Med den nye adresse kan Vitus Bering Innovation Park endnu mere positionere sig som ’the-go-to-place’ for nye virksomheder og forretningssamarbejder,” påpeger Jakob Søndergaard.

 

Kirsten Bundgaard, der er bestyrelsesformand for Vitus Bering Innovation Park og professionshøjskoledirektør i VIA University College, glæder sig over rekrutteringen af Jakob Søndergaard som ny leder for innovationsparken.

 

”For mig er der ingen tvivl om, at Jakob Søndergaard med sine mangeårige erfaringer med inkubationsmiljøer, sit talent for at opbygge netværk og sin udadvendte væremåde er den helt rigtige som leder, og han er valgt ud fra et særdeles kvalificeret ansøgerfelt,” siger Kirsten Bundgaard.

 

I kølvandet på Jakob Søndergaards tiltrædelse 1. november får Vitus Bering Innovation Park også ny bestyrelsesformand. Bjarne Grøn, der er digitaliseringsdirektør i VIA University College, overtager formandsposten fra Kirsten Bundgaard fra årsskiftet.