Vitus Bering Innovation Park har 10 års jubilæum

Udviklingsparken Vitus Bering Innovation Park har 10 års jubilæum

Vitus Bering Innovation Park i Horsens, som VIA University College og Insero Horsens i fællesskab står bag, runder den 1. marts 10 år som innovativ udviklingspark.

 

Den 1. marts 2020 er det 10 år siden, udviklingsparken Vitus Bering Innovation Park slog dørene op som samlingspunkt for iværksættere.

 

I årenes løb har 110 virksomheder og endnu flere studenteriværksættere fra især VIAs uddannelser i Horsens haft deres gang i Vitus Bering Innovation Park og gjort brug af de kontor- og mødefaciliteter, den virksomhedsrådgivning og den adgang til den nyeste viden og teknologi, som udgør kernen i parkens arbejde for at fremme iværksætteri og innovation.

 

Vitus Bering Innovation Park har i samme periode samlet virksomheder, erhvervsfolk og andre interesserede til over 100 forskellige arrangementer, der har givet ny viden og inspiration til, hvordan man kan vækste forretningen.

 

”I VIA og Insero mener vi i høj grad, der er god grund til at kippe med flaget for innovationsparkens første 10 år, for årene har budt på mange højdepunkter, blandt andet i form af succesfulde iværksættere, interesse fra det internationale samfund og samarbejder mellem uddannelse og erhverv,” fremhæver Kirsten Bundgaard, der er bestyrelsesformand for Vitus Bering Innovation Park og professionshøjskoledirektør i VIA University College.

 

Ingeniørstuderende bag succes

Kirsten Bundgaard glæder sig over, at Vitus Bering Innovation Park med inkubationsmiljøet Bering StartUp har givet mange ambitiøse startups en billig kontorplads med adgang til netværk og kvalificeret sparring.

 

Et konkret eksempel på iværksætterne, der har udnyttet mulighederne hos Vitus Bering Innovation Park, er Joakim Espeland og Adian Buchi, der sammen har skabt virksomheden Quadsat. De to iværksættere mødte hinanden som ingeniørstuderende på VIA University College i Horsens og har sammen udviklet en teknologi, der nedsætter støjen fra satellitter i rummet.

 

Quadsat havde i en årrække kontor i Bering Startup. I 2018 flyttede virksomheden til dronecenteret i Odense og er rustet til det næste strategiske ryk dér.

 

Royalt besøg fra England

Blandt højdepunkterne i de første 10 år hos Vitus Bering Innovation Park kan nævnes, at parken i 2012 havde besøg af Deres Kongelige Højheder, prinsen af Wales, prins Charles, og hans hustru Camilla, hertuginden af Cornwall, i forbindelse med det royale pars officielle besøg i Danmark.

 

Her hørte Prins Charles og hertuginde Camilla med stor interesse om udviklingen og forskningen inden for e-mobilitet fra nogle af parkens daværende virksomheder.

 

Det royale par gæstede ved samme besøg VIA University College, der i Horsens har til huse side om side med innovationsparken, og kiggede nærmere på de jordvarmeteknologier, som VIA var i gang med at udvikle.

 

Læs også: Vitus Bering Innovation Park inviterer til dialog om fremtidens iværksættermiljø

 

Flytter til Campusgrunden i 2021

Fremtiden for Vitus Bering Innovation Park byder blandt andet på en flytning væk fra den nuværende adresse på Chr. M. Østergaards Vej. Allerede i sommeren 2021 flytter aktiviteterne i parken således med VIA, Insero og øvrige uddannelsesinstitutioner til nye omgivelser på Campusgrunden i hjertet af Horsens.

 

Som Kirsten Bundgaard og Kim Søgård Kristensen tidligere har meldt ud, byder fremtiden også på en dialogproces med eksterne parter. Konkret har bestyrelsen for Vitus Bering Innovation Park inviteret ledere fra blandt andet erhvervsafdelingen i Horsens Kommune, fra Business Horsens og fra uddannelsesinstitutioner i Horsens til en workshop her i foråret, hvor det vil blive drøftet, hvordan Vitus Bering Innovation Park skal se ud i fremtiden med domicil på den nye campusgrund.

 

Filosofien er, at når flere tænker sammen og sparrer med hinanden, så får man mange input på bordet og det bedste resultat.

 

”Målet er, at Vitus Bering Innovation Park skal styrke indsatsen med at skabe udvikling, vækst og nye arbejdspladser i virksomhederne i Horsens og omegn gennem blandt andet forstærket samarbejde med dygtige studerende fra VIA,” pointerer Kim Søgård Kristensen, administrerende direktør i Insero Horsens.

 

Kirsten Bundgaard tilføjer, at Vitus Bering Innovation Park træder ind på den nye campus med en åbenhed for at se tingene på nye måder og for at etablere nye samarbejder.