VitusBering Innovation Park fejrer 5 års jubilæum

VitusBering Innovation Park fejrer 5 års jubilæum

D. 2. marts fejrer VitusBering Innovation Park fem år som innovationspark i Horsens. Jubilæet markerer ikke blot parkens succes som knudepunkt for uddannelse og erhverv, men stiller ligeledes skarpt på nye fremtidsmål, hvor teknologisk udvikling, innovative processer og international forretningsudvikling er i fokus.

 

Med en vision om at skabe et kontorfællesskab, hvor uddannelse og erhverv bor side om side, åbnede VitusBering Innovation Park dørene for første gang d. 2. marts 2010. I parkens levetid har dén vision vist sig at skabe stor værdi for såvel dens beboere som erhvervslivet i Horsens, de mange studerende, der til dagligt opholder sig i parken, og ikke mindst Horsens by.

 

"VitusBering Innovation Park er et stort aktiv for Horsens Kommune, og er med til at gøre Horsens til en attraktiv iværksætterby. Parken har unikke rammer og vilkår for vækst, som kan tiltrække og bibeholde fremtidens erhvervsfolk i Horsens Kommune", fortæller borgmester i Horsens Kommune, Peter Sørensen, og fortsætter:

 

"Desuden er VitusBering Innovation Park med til at sætte Horsens på det internationale landkort med store europæiske events som European Venture Contest. Her kommer folk fra hele Europa hertil for at se det nye inden for teknologi og innovation."

 

Gode vækstmuligheder for iværksættere

Virksomhederne, som har base i VitusBering, har fordelen af at have en stor relationsbase, hvor de kan trække på ekspertise fra VIA University College, Insero og Business Horsens. Det betyder større vækstmuligheder, adgang til praktik- og projektsamarbejder med studerende og professionel sparring - noget som virksomheden, Datawise, har draget stor nytte af.

 

"Vi har haft stor glæde af parken i de snart 3 år vi har boet her. Fra starten nød vi godt af god sparring med de andre virksomheder i forhold til praktiske ting i henhold til at starte en virksomhed op, og senere har vi haft rigtig stor glæde af et tæt samarbejde med Business Horsens, som bl.a. hjalp os med at finde vores første medarbejder. Desuden har vi haft mange praktikanter, fra de forskellige studieretninger på VIA", fortæller founder og BI & DWH udvikler af Datawise, Claus Kirkegaard, og fortsætter:

 

"Det virker motiverende at tale med andre, som er i samme situation som en selv, derfor er det en fordel, at så mange virksomheder bor under samme tag".

 

Det er således lykkedes at skabe et miljø, hvor virksomheder og uddannelse rent faktisk spiller sammen, og hvor en række forskelligartede virksomheder bor side om side.

 

Jubilæum med fremtidsperspektiver

Med en veletableret virksomhedsbase lægger VitusBering Innovation Park nu an til at implementere en ny strategi - Et tiltag, som direktør af VitusBering Innovation Park, Ulla Sparre, ser frem til:

 

"Jubilæumsfesten d. 2. marts bliver en klar markering af vores nye strategi, som skal gøre parken førende inden for teknologisk udvikling, lean start-up og international forretningsudvikling. På dagen kan man høre spændene oplæg om teknologiske fremtidsperspektiver, fremtidens vækstpotentiale i Horsens og selvfølgelig se parkens mange muligheder. Derfor håber vi at samle så mange som muligt til en inspirationsfyldt dag".

 

På dagen vil ’elektronistaen’ Christiane Vejlø, som har fingeren på den digitale og teknologiske puls, fortælle om den teknologiske fremtid, og Henrik Stiesdal, som selv gået vejen fra lille iværksætter til at stå i spidsen for en helt ny industri, vil dele sine erfaringer og give sit bud på, hvilke spørgsmål man bør stille nye ideer.

Det bliver en aktiv eftermiddag, hvor der er mulighed for at møde husets beboere og se de mange aktiviteter og muligheder, parken byder på – ikke kun for beboerne, men for alle områdets udviklingsvirksomheder og aktører. Alle er velkomne, og arrangementet er gratis.

 

Innovations- og udviklingsstande kan besøges hele eftermiddagen i VitusBering – her kan alle, der har interesse, komme og blive inspireret på innovation og få et god netværkseftermiddag.

 

Tilmeld dig arrangementet her

Jubilæums program

Kl. 13.30 Check-in i Atriumgården

Kl. 14.00 Velkomst v/ VitusBering og borgmester i Horsens, Peter Sørensen

Kl. 14.15 Indlæg v/ Christiane Vejlø “Den teknologiske fremtid”

Kl. 14.45 Flight Café og mulighed for at netværke

Kl. 15.15 Indlæg v/Henrik Stiesdal “Fra idé til industri”

Kl. 16.00 Rundvisning i Udviklingshuset og Idéværkstedet med mulighed for at møde parkens beboere og se de mange aktiviteter og muligheder, parken byder på.

Kl. 16.30 Check-out/tak for i dag