Winter Science Camp samlede kreative og nysgerrige unge

Fra 11.-14. februar var 38 naturfagsinteresserede unge i alderen 13-18 år samlet til Winter Science Camp. Her eksperimenterede de med magisk is, programmerer droner og robotter og konstruerer teknologiske løsninger i Makerspace.

 

Siden 2012 har Insero Horsens og ungdomsskolerne i Hedensted, Horsens og Vejle hver sommer afholdt Summer Science Camp, der har været så populær, at campen nu for første gang er blevet udlevet i en vinter-udgave: Winter Science Camp.

 

Campen er for unge mellem 13 og 18 år, der har en kreativ designer, nysgerrig opfinder eller dygtig E-sport gamer gemt i maven.

 

”Jeg har valgt at tage på Winter Science Camp, fordi jeg synes, det lød spændende med droner og robotteknologi,” fortæller Kasper Horn Larsen fra Skt. Josefs Skole i Roskilde.

Workshops for enhver smag

Det var dog ikke bare droner og robotter, som de unge fik lov til at prøve. På Winter Science Camp, der foregik på Kragelund Efterskole, fik de unge også mulighed for at kode og spille computerspil, undersøge E. Colibakterier, løse en mordgåde, eksperimentere med magisk is i laboratoriet og meget mere.

 

På campen blev der lagt vægt på, at de unge fik afprøvet de naturvidenskabelige fag i en sjov og lærerig sammenhæng. Campen bød derfor de unge på masser af workshops med både konkurrencer og byggeprojekter, der var med til at vække de unges nysgerrighed og mod på at lege og eksperimentere med teknologier.

 

”Jeg vil gerne udvide min faglige horisont eller få mere af vide omkring specifikke emner. Jeg har meldt mig til kvantecomputer, E. Colibakterier og Makerspace. Det har jeg valgt, fordi jeg for det første godt kan lide biologi og biotech, som var E. Colibakterierne, og så synes jeg, at spil er sjovt,” lyder det fra Iben Sørensen fra Kirkebakkeskolen.

De unge kunne vælge blandt ni forskellige workshops, som blev afholdt af erfarne naturfagslærere og unge talenter, blandt andet fra Aarhus Universitet, med passion for de tekniske og naturvidenskabelige fag engineering, gamification, kemi og biotech.

 

”Formålet er at introducere de unge for naturvidenskab og teknologi og skærpe deres nysgerrighed og undren på områderne. Det praktiske er i fokus, og de unge gør sig erfaringer ved at få tingene i hænderne. Det skal være sjovt og spændende at være her,” forklarede Sine Martinussen, uddannelseskonsulent ved Insero.

 

Horsens Folkeblad var også forbi Winter Science Camp – find artiklen her.