Åben for tilmelding til den årlige lærerkonference

Åben for tilmelding til den årlige lærerkonference

For tredje år i træk inviterer Energi Horsens Fonden, i samarbejde med VIA University College, til lærerkonferencen "Naturfagene ud af boksen". Konferencen er for alle lærere inden for de tekniske og naturvidenskabelige fag på tværs af grundskoler, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser.

Målet med lærerkonferencen er at give lærerne inspiration til hverdagens undervisning i de tekniske og naturvidenskabelige fag.

 

Konferencen vil igen i år bestå af en række valgfrie workshops, ligesom der vil være mulighed for at besøge et par lokale virksomheder, hvor lærerne kan blive inspireret til, hvordan de kan drage nytte af virksomhederne i undervisningen i de tekniske og naturvidenskabelige fag.

 

"Pigerne mod drengene - drengene mod pigerne"
Temaet for dette års konference er "Pigerne mod drengene - drengene mod pigerne". Lærerne vil få mulighed for at komme omkring nogle af de problematikker, som de til dagligt står med i deres undervisning.

Hvordan bliver piger mere interesseret i de "hårde" fag såsom fysik, kemi og matematik? Hvorfor er drenges skoleresultater dårligere end pigernes? Og hvad skal der til for at få dem med på vognen?

 

Bliv inspireret af Steen Hildebrandt og Soulaima Gourani
Dette års konferencedage indledes hver med to anerkendte og inspirerende oplægsholdere, når Steen Hildebrandt, ph.d. og professor i organisations- og ledelsesteori på Institut for ledelse, Aarhus Universitet og konsulent og E-MBA Soulaima Gourani gæster konferencen.

 

Steen Hildebrandt har bidraget til den danske skoledebat, bl.a. med bogen "Når klokken ringer ud - et opgør med industrisamfundets skole". Ifølge Steen Hildebrandt drejer det sig ikke om piger eller drenge, men om forskellige mennesker med forskellige intelligenser, personligheder, behov, baggrund, følelser og holdninger.

 

Soulaima Gourani har en teknisk baggrund og har bl.a. gjort karriere for multiinternationale virksomheder inden for it. Ifølge Soulaima Gourani skal man droppe vanetænkning og vende blikket mod langsigtede strategiske målsætninger. Hun er bl.a. forfatter til bogen "Tag magten over din karriere", og vil med sin kolossale energi og udstråling, sine nytænkende og tilpas provokerende inputs med garanti inspirere.

 

Styrke interessen for de tekniske og naturvidenskabelige fag
Den årlige lærerkonference "Naturfagene ud af boksen" er en del af Energi Horsens Fondens indsats på uddannelsesområdet.
"Vi investerer i uddannelse for at øge børn og unges interesse for de tekniske og naturvidenskabelige fag. Udvikling i erhvervslivet starter med et solidt fagligt niveau, og det skabes i uddannelsessystemet. Ved at investere i de tekniske og naturvidenskabelige fag, er vi med til at styrke og udvikle området på lang sigt", fortæller Hans Jørn Hansen, uddannelseschef i Energi Horsens Fonden.