120 erhvervsledere talte vækst

120 erhvervsledere talte vækst

Det vigtige samspil mellem videninstitutioner og erhvervsliv var på dagsordnen, da Vitus Bering Innovation Park i Horsens mandag d. 27. maj lagde hus til Inseros store erhvervs-konference med temaet Gennem viden kommer vækst og udvikling. 120 erhvervsfolk var mødt op for at høre om de nyeste tendenser og muligheder inden for vidensamarbejder fra bl.a. Minister Morten Østergaard.

 

Med mere end 120 interesserede deltagere var der var fuldt hus i udviklingsparken Vitus Bering Innovation Park, da Insero slog dørene op til en spændende eftermiddag i vidensamarbejdernes tegn. Målet med dagen var at klæde små og mellemstore virksomheder på med nye idéer og inspiration, så de i fremtiden kan øge deres videns- og kompetenceniveau og på den måde starte en udvikling, der er med til at skabe vækst i lokalområdet mellem Horsens, Hedensted, Juelsminde og Vejle. Ud over de mange virksomheder, havde også repræsentanter fra lokale kommuner, erhvervsråd og uddannelsesinstitutioner fundet vej til erhvervskonferencen, og hos Insero er man svært begejstret over det store fremmøde.

 

"I Insero fokuserer vi på at skabe vækst og udvikling i lokalområdet, og her spiller både virksomheder og uddannelser en afgørende rolle. Derfor er det dejlig at se så stor lokal opbakning på en dag, hvor vi fokuserer på brobygningen mellem de to, og hvor vi samtidig markerer Inseros fem års fødselsdag. Det viser, at vi er kommet langt med vores arbejde, og det giver en styrket tro på fremtiden", fortæller adm. direktør i Insero, Mogens Vig Pedersen.

 

Baggrunden for erhvervskonferencen var, at Insero i 2009 satte fokus på at bringe området mellem Horsens, Hedensted, Vejle og Juelsminde tilbage i førerfeltet for udvikling og innovation. En analyse viste dengang, at det lokale erhvervsliv stod overfor en stor konkurrencemæssig udfordring, og at nytænkning var påkrævet. Analysen viste samtidig, at kun 10 % af de adspurgte virksomheder samarbejdede med videninstitutioner, men at hele 40 % ønskede et nærmere samarbejde.

 

Siden har Insero investeret aktivt i både iværksættere, virksomheder, projekter og uddannelse inden for energi og kommunikationsteknologi, og overbevisningen er, at en del af løsningen på de udfordringer, det lokale erhvervsliv stadig står overfor, skal findes ved at inddrage og udvikle ny viden i virksomhederne.

 

"Det er dokumenteret, at samarbejde med videninstitutioner skaber øget produktivitet såvel en som bedre konkurrenceevne på globalt plan, og det er også en af grundene til, at vi ønsker at sætte fokus på vigtigheden af disse vidensamarbejder", fortæller Mogens Vig Pedersen.

 

Globale og lokale aktører viste vejen
Indledningsvist blev banen kridtet op af minister for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelse, Morten Østergaard, der præsenterede regeringens tanker om et styrket samarbejde mellem erhvervsliv og videninstitutioner samt bedre rammer for innovation. Her forlød det blandt andet, at regeringen har stor fokus på, at uddannelsessektoren er i stand til at levere de kompetencer, som erhvervslivet efterspørger.

 

"Vi skal have som ambition, at vi aldrig må miste en arbejdsplads f.eks. til udlandet på grund af udflytning af opgaver fordi vi ikke er i stand til at levere de kvalifikationer, der efterspørges, og der er både politisk vilje og handlekraft til at tage den udfordring op", lød det fra Morten Østergaard.

 

Herudover blev de faglige indlæg leveret af serieiværksætter Tine Thygesen, der er stifter af Everplaces og tidligere adm. direktør i Venture Cup, samt marketingdirektør hos Vestas og adjungeret professor ved Aalborg Universitet, Morten Albæk. Set gennem henholdsvis iværksætterens og den etablerede virksomheds briller, anlagde de et globalt perspektiv på, hvordan vidensamarbejder og ny viden i det hele taget kan være med til at skabe organisk vækst og udvikling.

 

Disse globale initiativer fik en lokal forankring gennem to paneldebatter, hvor seks lokale virksomheder såvel etablerede som iværksættere delte ud af deres konkrete er erfaringer og resultater med at inddrage den ny viden i virksomheden.

 

Afslutningsvis var der rig mulighed for at netværke, og eksperter fra de lokale erhvervsråd og uddannelser stod klar med råd og vejledning til de virksomheder, der allerede på dagen var interesseret i at høre mere om mulighederne for at indlede et vidensamarbejde et tilbud flere virksomheder benyttede sig af.