300 unge iværksættere samles til teknisk messe

300 unge iværksættere samles til teknisk messe

Energi Horsens er igen i år vært for Young Enterprise' tekniske messe. Torsdag d. 18. november fra 8-17 samles mere end 300 unge iværksættere fra landets tekniske gymnasier i Vitus Bering Innovation Park i Horsens for at dyste i kategorierne 'Bedste innovationsproces', 'Bedste eksempel på anvendt viden' og 'Bedste markedsforståelse'. Endvidere vil der blive kåret en samlet vinder af Young Enterprise-messen, og Energi Horsens vil uddele en særpris.

 

Messen er kulminationen på Young Enterprise' uddannelsesforløb 'Innovation & Design', som de unge alle har fulgt. Forløbet har givet deltagerne et solidt indblik i de første faser af opstart af en virksomhed. Til selve messen forventes der at være ca. 90 udstillede elevvirksomheder, og 40-50 dommere fra erhvervslivet vil bedømme produkterne.

 


Messen motiverer de unge iværksættere
"Vi er rigtig glade for, at vi igen i år kan være vært for Young Enterprise' tekniske messe. Konkurrenceelementet og det forhold, at professionelle fra erhvervslivet forholder sig til elevernes resultater af produktudviklingen gør, at eleverne oplever forløbet som værende virkelighedsnært og vedkommende. Messen er uden tvivl er en stor motivationsfaktor for de unge iværksættere. Den kan bidrage til, at de allerede under uddannelsen motiveres til at være iværksættere og komme med idéer og udvikle noget nyt inden for det teknisk og naturvidenskabelige fagområde", siger Hans Jørn Hansen, uddannelseschef i Energi Horsens.


Særprisen, som Energi Horsens står for at uddele, bliver i år inden for "Informations- og kommunikationsteknologi". Deltagerne i denne konkurrence er de elevvirksomheder, som har et produkt, der bidrager til at løse den stillede udfordring. Vinderen af denne særpris belønnes med en præmiecheck på 3000 kr. sponseret af Energi Horsens. Energi Horsens bestyrelsesformand Ulrik Kragh vil komme og overrække prisen.

 

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen står for at kåre kategorivinderne samt den samlede vinder af Young Enterprise' tekniske messe.

 

 

Young Enterprise
Young Enterprise er en non-profit organisation, som har til formål at fremme unges kompetencer inden for selvstændighed, innovation og iværksætteri. Young Enterprise fungerer som serviceorganisation for uddannelsessteder og regionale støtteforeninger, der igangsætter unge under uddannelse med etablering og drift af selvstændig virksomhed eller andre kompetenceformidlende aktiviteter. Det sker gennem udvikling og salg af undervisningsmaterialer, messer, konkurrencer for unge under uddannelse samt afholdelse af lærerkurser.

 

 

Program for dagen

08.00 - 09.45:
Eleverne dekorerer deres stande
 

10.00 - 10.15:
Åbning af messen
Åbningstale ved Mogens Vig Pedersen, adm. direktør for Energi Horsens

 

10.15 - 14.30:              
Bedømmelse af virksomhederne og deres produkter

 

14.30 - 15.25:               
Mulighed for foredrag for lærere og elever på Torvet, innovation og design ved VIA University College.

 

16.30 - 17.00:
Præmieoverrækkelse:
- Overrækkelse af særpris ved Ulrik Kragh, bestyrelsesformand for 
  Energi Horsens.
- Kåring af kategorivindere og samlet vinder ved økonomi- og
  erhvervsminister Brian Mikkelsen.