4,7 mio. kr. til videreudvikling af intelligent måleapparat

4,7 mio. kr. til videreudvikling af intelligent måleapparat

EmaZys Technologies har netop fået tilført 4,7 mio. kr. fra EUDP og Markedsmodningsfonden. Midlerne skal gå til videreudvikling af deres intelligente måleapparat og til at teste produktet på markedet. Samtidig bakker investorerne op med millionbeløb.

 

Den jyske iværksættervirksomhed EmaZys Technologies, som har til huse i Green Tech Center i Vejle, udvikler et måleinstrument, der effektivt kan lokalisere fejl på et solcelleanlæg. Hvor servicemontører tidligere har været afhængige af tidskrævende målinger på hvert enkelt solcellepanel, kan de med det intelligente måleapparat stille en samlet diagnose for et helt solcelleanlæg via blot en enkelt måling.

 

Med 4,7 mio. kr. i projektstøtte fra EUDP og Markedsmodningsfonden intensiverer selskabet nu arbejdet - i samarbejde med projektpartnere fra DTU, Fotonik, KF Konsult og fem internationale testpartnere.

 

”Tilførslen af ny kapital giver os de rette forudsætninger for at rulle vores produkt ud i de største markeder for solcelleanlæg. Vi får tilført ressourcer fra en hel forskergruppe, eksterne konsulenter og fra fem internationale testpartnere. Det giver os et unikt indblik i markedet uden at miste fokus på videreudviklingen af produktet”, forklarer Arne Pedersen, CEO ved EmaZys Technologies.

 

Selskabets investorer – Insero og Syddansk Teknologisk Innovation – bakker samtidig op med et større millionbeløb.

 

”EmaZys befinder sig på et vækstmarked med en spændende teknologi, som de har fået bekræftet behovet for på markedet. Samtidig har de et stort kommercielt potentiale – det vil vi gerne bakke op omkring”, forklarer Søren Munk, som er investeringschef ved Insero.

Det er yderst sjældent, at en fejl på et anlæg kan ses med det blotte øje. Vores måleinstrument kan både optimere på gamle solcelleanlæg, og teste om nye er installeret korrekt. Vores produkt tilbyder en bedre og mere nuanceret fejlsøgning af forskellige typer fejlkilder, så montøren ude på stedet endnu hurtigere kan lokalisere og udbedre fejlen

Forklarer Arne Pedersen, CEO ved EmaZys

Live test med kunderne

 

Ud over videreudvikling af kerneteknologien, skal de tilførte midler fra EUDP og Markedsmodningsfonden også gå til at teste og modne teknologien på markedet.

 

”Markedet for service på solcelleanlæg bliver stort i fremtiden, og vi har globale ambitioner med vores produkt. Vi har nu mulighed for at få afdækket det reelle behov på markedet, og få testet hvordan vores produkt præsterer i forhold til faktorer som robusthed, brugerflade og prisniveau”, slutter Arne Pedersen. I de kommende to år skal teknologien fra EmaZys testes på solcelleanlæg i Frankrig, Tyskland og Danmark.

 

Selskabet forventer, at introducere produktet på det europæiske marked i 2016 og i Asien og USA i 2017. Især Asien er et vigtigt marked for selskabet, da halvdelen af alle ny-installerede solcelleanlæg i 2018 forventes at blive installeret i enten Kina, Indien eller Japan.