51 børn og unge slutter sommerferien med fly, robotter og 3D print

51 børn og unge slutter sommerferien med fly, robotter og 3D print

Bråskovgård Efterskole har den seneste uge summet af begejstring og kreativt nørderi. Her har 51 børn og unge tilbragt den sidste uge af deres sommerferie i selskab med robotter, 3D printere og flyvemaskiner - alt sammen for at blive klogere på naturvidenskabens verden.

 

51 børn og unge i alderen 12-16 år er tyvstartet på de naturvidenskabelige fag på sommerlejren Summer Science Camp. Her er det en fordel at være en nørd, når 3D-figurer skal designes og når naturen skal sættes under lup. Summer Science Camp arrangeres af Insero i samarbejde med ungdomsskolerne i Horsens, Hedensted og Vejle, og har til formål at vække de unges interesse for de naturvidenskabelige fag.

 

”Når vi snakker med lærerne på grundskolerne, kan vi høre, at de har vanskeligt ved at finde tid til at komme på udfordringer nok til de elever, som interesserer sig meget for naturvidenskab og de tekniske discipliner. Til Summer Science Camp giver vi de unge piger og drenge mulighed for - og ikke mindst tiden til - at fordybe sig i naturvidenskaben”, forklarer Anders Pagh fra Insero. Det er fjerde år i træk at Insero og ungdomsskolerne afholder Summer Science Camp.

 

Leg og læring
I løbet af ugen har de unge bygget og programmeret robotter, leget med bevægelse til lands, til vands og i luften, lavet sjove og farverige forsøg, gået på jagt i biologiens verden og meget mere. Alt sammen krydret med fysisk aktivitet, sociale arrangementer og nye venskaber.

 

En af de elever, som valgte at bruge en uge af sin sommerferie på naturvidenskab, er Søren Grabow på 15 år fra Dagnæs Skolen i Horsens. Han har været på powerholdet, hvor programmering blandt andet var på skemaet – noget han savner i skolen.

 

”På skolen er det mest LEGO Mindstorms vi bliver undervist i. Her er jeg sammen med andre, som har den samme interesse for naturvidenskab og programmering som mig – det er rigtig fedt”, forklarer Søren Grabow, hvis drøm er at uddanne sig til softwareingeniør.

 

Interessen for naturvidenskab vækkes
En af ambitionerne med Summer Science Camp er netop at medvirke til at flere unge uddanner sig inden for de naturvidenskabelige fag i fremtiden.

 

”Prognoser foretaget af Ingeniørforeningen peger på, at vi allerede i 2020 vil mangle over 10.000 naturvidenskabelige medarbejdere inden for det teknologiske felt i Danmark. Det er derfor afgørende, at få de unge gjort interesserede i naturvidenskab og teknik”, forklarer Anders Pagh.

 

Initiativtagerne fra Insero, som også er med til at finansiere campen, sætter pris på den interesse, som de unge har vist for sommerlejren siden den første udgave i 2012.

 

”Vi oplever i høj grad at de unges nysgerrighed for naturfagene bliver vakt. De er dybt koncentrerede og forsøger hele tiden at udfordre teknologiernes formåen. Når teenagere fra Sjælland vælger at tage på Summer Science Camp i Bråskov, fortæller det mig at vi tilbyder noget, som de unge ikke kan finde andre steder”, slutter Anders Pagh.