630.000 kr. til hot spots i Horsens-Hedensted

630.000 kr. til hot spots i Horsens-Hedensted

Når EUs formandskab kommer til Horsens i april og når Giro-feltet tordner igennem Horsens og Hedensted en måned senere kan borgere, gæster og publikum finde info-stregkoder på en række såkaldte hot spots.

 

Man holder sin Smartphone op foran en såkaldt QR-kode og straks strømmer video, fotos og fortælling om det sted hvor man står ud af telefonen. Det er princippet i det projekt, som en lang række lokale aktører i fællesskab nu igangsætter.

 

Og det er kun den spæde begyndelse, for initiativet rækker langt ud over EU- og Giro værtsskabet. I løbet af de kommende 3 år håber projektparterne at opbygge 100 hot spots i byerne og i naturen, hvor folk færdes i forvejen. Det er netop et af formålene med projektet at møde folk, hvor de er.

 

Det er Industrimuseet, Glud Museum, Horsens Museum og Horsens Kunstmuseum, Naturforvaltningen i Horsens, Horsens Kommunes Biblioteker og Hedensted Bibliotekerne, Visit Horsens og Visit Juelsminde, der står bag projektet sammen med VIA University College i Horsens og iKRAFT.

 

Energi Horsens Fonden er storsponsor

"Projektet vil bidrage massivt til lokalområdet. Både borgere, turister, studerende og virksomheder får nu alle nem, hurtig og sjov adgang til viden og oplevelser i området. Projektet er nyskabende og det er en spændende måde de nye teknologier udnyttes på. Vi er stolte af at kunne bidrage til projektet og ser frem til at det kommer i brug og i høj grad fører området ind i den teknologiske oplevelsestidsalder ," udtaler formand i Energi Horsens Fonden, Ulrik Kragh. Energi Horsens Fonden har bevilget i alt 630.000 kr. til projektet.

 

Gruppen bag Hot spots arbejder fortsat på at få udviklingsmidler til den faglige formidling, så indholdet bliver så nybrydende som muligt, når brugeren søger oplevelser, viden og fortællinger.

 

"Der ligger et rigtig spændende arbejdsfelt i at få historierne målrettet til den mobile platform, så de bliver varieret, dynamisk og afvekslende. Det er et treårigt udviklingsprojekt, så der er tid til eksperimenter og ny læring undervejs, så resultatet bliver det bedst mulige, "siger museumsleder Ole Puggaard, Danmarks Industrimuseum.