85 lærere klædt på til fremtidens undervisning

85 lærere klædt på til fremtidens undervisning

Teknik- og naturvidenskabslærere fra lokalområdets skoler har gennem konferencen ”Naturfagene ud af boksen” fået inspiration til udviklingen af deres undervisning. Lærere har blandt andet hilst på humanoid-robotten Zeno og er blevet præsenteret for innovativ læring.

 

Konferencen, der holdes på initiativ fra Insero, er for sjette år i træk med til at skabe grobund for nytænkning i de tekniske og naturvidenskabelige fag og uddannelser i lokalområdet. Lærerne kunne på konferencen opleve den seneste udvikling indenfor værktøjer til fagområdet, og fik dem afprøvet, så de er forberedte på at tage dem i brug hjemme på skolerne.

 

Samtidig fokuserede konferencen på en mere innovativ tilgang til undervisningen, og her blev lærerne præsenteret for innovative undervisningsmetoder gennem blandt andet et indlæg fra forfatter Rasmus Ankersen omkring udvikling af talenter og skabelse af succes. Der blev også hentet inspiration fra fremtidsforsker Anne Skare Nielsen, der holdt et indlæg om vigtigheden af løbende og fokuseret dygtiggørelse, da selv de mest simple jobs i dag er blevet mere komplekse.

 

undefined

 

Brugbart indhold
I løbet af konferencen, der blev holdt over to dage, fik under-viserne blandt andet mulighed for at kigge nærmere på fjern-styrede bolde, 3d-printning og robotter. For Martin Lykkefold, der er IT-vejleder og underviser på Lindved Skolen og deltager på andet år, gav det afvekslende indhold stof til eftertanke:

 

”Jeg har fået den nyeste viden omkring robotter, som vi kan benytte i vores daglige undervisning. Og så har jeg også fået brugbar inspiration til mit arbejde med en interaktiv formel-samling til vores matematikundervisning, som kan være en god læring og et værktøj for eleverne,”  forklarer Martin Lykkefold.

 

undefined

 

Muligheder for fagområdet

Virksomhedsbesøg var et nyt initiativ, som tilføjede et ekstra aspekt til lærerkonferencen. Her kunne lærerne samle information til undervisningen og udforske mulighederne for at inddrage lokale virksomheder i skoleprojekter. Gert Bergstein, kemilærer og uddannelsesleder på Horsens Statsskole, er overbevist om, at kombinationen af viden bliver nyttig i en undervisningssammenhæng:

 

”Konferencen giver mig ikke kun gode ideer til undervisningen, men jeg får også mulighed for at skabe et netværk og dele erfaring med andre lærere. Et meget interessant oplæg omkring fremtidens vand og et besøg hos Horsens Vand gav mig helt ny og konkret viden, som jeg kan bruge direkte i mit arbejde med eleverne,”  forklarer Gert Bergstein.

 

Konferencens formål er at formidle og synliggøre den nyeste teknik og de nyeste forskningsresultater inden for undervisning i teknisk-naturvidenskabelige fag. Men det er mindst lige så vigtigt at tilbyde inspiration, erfaringer og nye bekendtskaber til lærerne.

 

"Det handler om at skabe engagerede og motiverede undervisere og at give dem noget håndgribeligt at arbejde videre med. Men det er også vigtigt, at vi skaber et fagligt kollegialt mødested for områdets undervisere på tværs af skoler, niveauer og fag, som giver dem mulighed for at dele erfaringer og udfordringer,”  slutter Hans Jørn Hansen, direktør i Insero Science Academy.

 

”Naturfagene ud af boksen” fandt sted den 2. og 3. september, og er en af Inseros mange initiativer målrettet udviklingen af undervisningen i de tekniske og naturvidenskabelige fag på tværs af uddannelsesniveau.