90 lærere inspireres til at bevæge sig Ud af Boksen

90 lærere inspireres til at bevæge sig Ud af Boksen

En inspirationsindsprøjtning og et unikt indblik i fremtidens teknologier og læringsmetoder. Det var udbyttet for 90 naturvidenskabslærere fra lokalområdet til konferencen ”Naturfagene Ud af Boksen” 2015. ”Ud af Boksen” afholdes for syvende år i træk – denne gang på Learnmark Horsens.

 

De sidste syv år har Insero forkælet områdets lærere med en konference designet til at give ny inspiration til undervisningen samt til at give lærerne et forum, hvor de kan dele erfaringer og udfordringer med ligesindede. Den årlige konferencen ”Naturfagene Ud af Boksen” fandt sted d. 1. og 2. september, hvor 90 lærere blev opdateret på den seneste udvikling inden for naturvidenskaben.


Gennem en række oplæg fra førende forskere og eksperter kom lærerne på en mental flyvetur, hvor de blev præsenteret for nye forskningsresultater og innovative tilgange til naturfagsundervisningen. På de mange interessante workshops, var der desuden mulighed for at se hvordan en flysimulator virker, lave forsøg med energi, blive klogere på den nye naturfagsprøve og meget mere. Fælles for alle aktiviteterne var årets gennemgående temaer; teknik, naturvidenskab, innovation og entreprenørskab.

 

Inspiration til undervisningen
Lærer på Bråskovgård Efterskole, Lars Ottosen, er sikker på, at han på konferencen har fået nye metoder og værktøjer til sin naturfagsundervisning. Under overskriften ”Vand – og den nye naturfagsprøve” kunne han og hans kolleger få ideer til og konkrete eksempler på, hvordan den nye naturfagsprøve kan gribes an.

”Jeg har helt sikkert fået ny inspiration til min undervisning. Det er rigtig fedt at prøve forskellige teknologier og læringsmetoder af i praksis med hands-on eksempler, som jeg senere kan inddrage i min egen undervisning. ”Ud af Boksen” har åbnet døren til nye samarbejder, som ikke var opstået uden dette forum”, forklarer Lars Ottosen, som til dagligt underviser i fysik/kemi og innovation.

Nye muligheder for naturfagsundervisningen
Konferencens formål er at formidle og synliggøre den nyeste teknik og de nyeste forskningsresultater inden for undervisning i de teknisk-naturvidenskabelige fag. Men det er mindst lige så vigtigt at tilbyde inspiration, erfaringer og nye bekendtskaber til lærerne.

"Det handler om at skabe engagerede og motiverede undervisere og at give dem noget håndgribeligt at arbejde videre med. Men det er også vigtigt, at vi skaber et fagligt kollegialt mødested for områdets undervisere på tværs af skoler, niveauer og fag, som giver dem mulighed for at dele erfaringer og udfordringer”, forklarer Hans Jørn Hansen, chefkonsulent i Insero Science Academy, som står bag konferencen.

Fra Vitus Bering Innovation Park til Learnmark Horsens
For første gang i konferencens historie blev ”Ud af Boksen” ikke afholdt på Vitus Bering Innovation Park i Horsens. I stedet var lærerkonferencen i år rykket til Learnmark Horsens, hvor det nye HTX-faghus med laboratorier og topmoderne naturvidenskabeligt udstyr dannede ramme for de planlagte workshops og oplæg.

”De nye flotte og faglige rammer for konferencen er med til at få os endnu mere ud af boksen og viser samtidig de deltagende lærere ”state-of-the-art” for en moderne dansk uddannelsesinstitution”, slutter Hans Jørn Hansen.