Børn og unge på opdagelse i den naturvidenskabelige verden

Børn og unge på opdagelse i den naturvidenskabelige verden

I den sidste uge af sommerferien har 35 børn og unge i alderen 12-16 år været samlet på Bråskovgård Efterskole og tyvstartet på de naturvidenskabelige fag.

Det har summet af begejstring og kreativt nørderi, mens de unge piger og drenge har eksperimenteret med robotter, 3D figurer og biohacking. Sommer Science Camp arrangeres af Insero i samarbejde med de lokale ungdomsskoler.


Leg, læring og nye bekendtskaber
I løbet af ugen har de unge bygget og programmeret robotter, arbejdet med 3D print, biohacking, udvikling af teknologier til fremtidens high tech huse og meget mere. Alt sammen krydret med fysisk aktivitet, sociale arrangementer og nye venskaber. En af de unge som deltager på campen for første gang er Kasper Madsen på 14 år fra Søndermarkskolen i Give:

”Det er første gang jeg deltager og det har været en rigtig god oplevelse. Det har været nogle spændene workshops, og man kan mærke, at underviserne virkelig er indstillet på, at det skal være sjovt for os”, forklarer Kasper Madsen, som gerne vil med til næste års camp.

Rasmus Eriksen på 15 år, som til daglig går på Højvangskolen i Horsens og skal starte i 1g på Learnmark Gymnasium i Horsens efter sommerferien, deltager for 4 år i træk på Sommer Science Camp:

”Jeg har vendt tilbage år efter år, fordi der altid er noget nyt og spændene på programmet. Alle går virkelig op i det, og lærerne er rigtig inspirerende”, fortæller Rasmus Eriksen.

Prikker til interessen for naturvidenskab
Det er femte år i træk at Insero og ungdomsskolerne afholder Sommer Science Camp. En af ambitionerne med Summer Science Camp er netop at medvirke til, at flere unge uddanner sig inden for de naturvidenskabelige fag i fremtiden.

”Vi oplever i den grad, at de unge er engagerede i de forskellige workshops og aktiviteter. Så engageret, at vi indimellem skal huske at minde dem om at holde pauser”, fortæller Sine Bjerre Martinussen fra Insero og fortsætter:

”Der er ingen tvivl om, at de unges interesse for de naturvidenskabelige fag bliver styrket på campen. Samtidig har det været en fornøjelse, at se hvordan nye bekendtskaber bliver knyttet blandt de unge”, slutter Sine Bjerre Martinussen.

Sine Bjerre Martinussen

Sine Bjerre Martinussen

Konsulent, Education

Insero

 

sima@insero.com

+45 41 77 24 71

Download Vcard