Dansk bildesigner bag nyt og sporty elbil-design

Dansk bildesigner bag nyt og sporty elbil-design

Elbilvirksomheden ECOmoves innovative elbil QBEAK har i de sidste mange måneder været platform for et afgangsprojekt på Coventry School of Art and Design i England.

 

Det er den nyudklækkede danske bildesigner, Simon Sneftrup, der står bag projektet. Han har netop afsluttet en Master i Automotive Design og med udgangspunkt i QBEAK, har han designet en ny elbil, som har fået navnet ECOmove Essence.

 

Enkel, sporty og ædræt. Denne karakteristik fik Simon Sneftrups elbilprojekt ECOmove Essence, da elbilen blev vist frem ved College Exhibition, Coventry University MA Degree Show 2011. Karakteristikken rammer ifølge Simon Sneftrup plet. For som designer har han en meget skandinavisk tilgang til design og formgivning en tilgang, som både er formet af bildesigner-uddannelsen fra England og han tidligere uddannelse som industriel designer fra Arkitektskolen i Århus.

 

"Jeg holder meget af enkelheden og det klare formsprog. Det vidner mit design af ECOmove Essence også om," fortæller Simon Sneftrup, der ser det skandinaviske udtryk som sin force. Unik platform ECOmove Essence har ligesom QBEAK en meget enkel, let og fleksibel platform, bl.a. fordi elmotorerne sidder i hjulene. Derudover er den baseret på alternative materialer såsom plast, hvilket reducerer bilens vægt til det minimale. Tilsammen giver det et lavt energiforbrug og maksimal fleksibilitet til at løse forskelligartede opgaver.

 

"Den unikke platform har betydet, at jeg i mit projekt har kunnet designe en lav og lidt mere sporty elbil med rigtig gode køreegenskaber," fortæller Simon Sneftrup, der har valgt at lade ECOmove Essence være en to personers pendler-/bybil, hvor fokus er på køreoplevelsen.

 

Simon Sneftrup fik oprindeligt idéen til at samarbejde med den danske elbilproducent ECOmove, efter at han havde læst en artikel om ECOmoves elbil QBEAK på bilmagasinet.dk. Fremtidens bildesigner Simon Sneftrup tror uden tvivl, at han også i fremtiden kommer til at designe elbiler. "Med den udvikling, vi ser inden for elbiler, vil det at designe elbiler blive en helt naturlig og nødvendig del af det at designe biler," fortæller Simon og fortsætter: "Der er også store muligheder for, at Danmark vil markere sig i den internationale bilindustri. Og forhåbentlig gælder det også for ECOmove. Og det synes jeg også kunne være helt vildt spændende at være en del af."  

 

Hos ECOmove synes direktør Mogens Løkke, at samarbejdet omkring Essence har været både udbytterigt og inspirerende.

"Vi synes, det er meget interessant, at vores platform bliver brugt i flere sammenhænge. Det giver også os inspiration til at se nogle ting på en lidt anden måde," fortæller Mogens Løkke.   Det forventes, at QBEAK lanceres officielt medio 2012, og at den derefter vil være klar til salg. Bag ECOmove står Energi Horsens Fonden som investor.