Dansk elbilfirma tæt på stor lancering

Dansk elbilfirma tæt på stor lancering

Den danske elbilproducent ECOmove er meget tæt på gennembrud med lanceringen af deres nye elbil og har netop fået kapitalindsprøjtning som muliggør fremstødet.

 

Det ser lovende ud. Sådan lyder meldingen fra ECOmoves investorer fra Energi Horsens Fonden. Som en del af fondens satsning på at gøre Horsens-området til elbilernes Silicon Valley, skyder fonden nu 6 millioner kroner i den lokale elbilvirksomhed ECOmove.

 

"Vi står overfor en meget spændende periode. Vi har vores nye QBEAK prototype lige på trapperne og den blev vist til forpremiere i Geneve i sidste uge. Den endelige offentliggørelse bliver i starten af det nye år", forklarer ECOmoves direktør Mogens Løkke. Han kan derfor endnu ikke vise billeder af bilen, som til daglig bliver finpudset i Vitus Bering Innovation Park.

 

Salgsapparatet på plads

Elbilen fra ECOmove er tænkt helt forfra og udviklingen af bilen har også medført en udvikling af nye komponenter til elbiler generelt. Nu lyder opgaven på at klargøre bilen og komponenterne til serieproduktion og salg til markedet.

 

"ECOmove har udviklet et lovende koncept for salg af elbiler og komponenter til elbiler. Det er et marked som er meget attraktivt, og hvor vi i forvejen investerer for at udvikle området omkring Horsens til at få en styrkeposition. Derfor er det en vigtig investering for os, at vi nu skyder yderligere 6 millioner kr. i virksomheden og giver den det skub, den har brug for, for at kunne komme ind på markedet", fortæller adm. direktør i Energi Horsens Fonden, Mogens Vig Pedersen. Han ser store muligheder for både ECOmove - og andre virksomheder i lokalområdet - i at gøre Horsens-området til elbilernes Silicon Valley.

 

Store forventninger til 2012

Og med kapitaltilførslen, er forventningerne til 2012 store i ECOmove:
"Det er nu realistisk for os at forvente, at vi allerede i 2012 sælger vores QBEAK bil og varianter af den som er tilpasset vores kunders behov. Derudover vil vi også skabe vækst inden for salg af komponenter til elbiler i øvrigt. Vi er i god dialog med flere potentielle kunder, og har bl.a. allerede solgt flere QBEAKs til Hedensted og Horsens Kommuner som vil bruge bilen bl.a. til hjemmeplejen", siger Mogens Løkke.

 

Også Energi Horsens Fonden har forventninger til deres investering:
"Vi investerede i ECOmove første gang i 2009. Siden da har virksomheden udviklet sig planmæssigt. Nu investerer vi for at virksomheden kan vise sit værd på markedet, så vi kan få et økonomisk afkast af den investering vi har foretaget i elbilindustriens fremtid i vores område og i Danmark som hele", siger Mogens Vig Pedersen. Fondens afkast af investeringerne skal - som alle fondens investeringer - skabe vækst og udvikling i området mellem Horsens, Vejle, Juelsminde og Hedensted.