Dansk iværksætter nåede til tops i europæisk energikonkurrence

Dansk iværksætter nåede til tops i europæisk energikonkurrence

Målet med energikonkurrencen European Venture Contest Energy er at finde nye investor-emner til spirende virksomheder inden for energiområdet, og at det kan betale sig at stille op, er danske Søren Mouritsen et glimrende eksempel på. Han repræsenterede således den schweiziske opstartsvirksomhed ROMO Wind ved sidste års konkurrence og endte med at vinde siden da er det lykkedes virksomheden at rejse 4.8 mio. euro fra forskellige europæiske investorer.

 

Konceptet i European Venture Contest Energy er, at iværksættere fra hele Europa præsenterer deres banebrydende teknologier for et panel af industrieksperter og investorer, og målet er at finde nye investor-emner til de spirende virksomheder.

 

ROMO Wind - en schweizisk opstartsvirksomhed med danske grundlæggere, som arbejder med at optimere ydeevnen og produktionen fra vindmølleparker - var blandt prisvinderne ved sidste års udgave af European Venture Contest Energy i Horsens. Efterfølgende gik de videre med deres forretningside til finalen - European Venture Summit hvor de igen vandt. Virksomheden var repræsenteret af medstifter Søren Mouritsen, der var meget positiv overfor arrangementet i Horsens:

 

"Det var en interessant oplevelse med mange dygtige mennesker og virksomheder tilstede. Et arrangement som European Venture Contest er en god måde at skabe den første kontakt på, men som iværksætter skal man lade være med at tro, at dette er tilstrækkeligt. Det faktum, at vi vandt kunne jeg dog benytte som en nyhed til at rykke de mange investorer, jeg tidligere havde kontaktet, som i første omgang ikke gad svare, og dermed var der skabt kontakt til flere investor-emner", fortæller Søren Mouritsen om at deltage ved European Venture Contest Energy i 2012.

 

Blåstempling af teknologien
Søren Mouritsen, der regnes som en af pionererne indenfor hans felt i Skandinavien, har bl.a. været med til at grundlægge en række succesfulde biotek virksomheder, og han har haft formandsposter i flere lignende virksomheder i både Danmark og Schweiz. Siden 2006 har han boet i Schweiz, hvor han leder ROMO Winds kontor.

 

Siden sidste års venture konkurrencer er det gået fremad for ROMO Wind, der i april 2013 rejste 4.8 mio. euro fra Yellow & Blue Investment Management, ABB Technology Ventures og b-to-v Partners.

 

"På grund af finanskrisen er der stadig vanskelige levevilkår for nye virksomheder som ROMO Wind, så derfor er vi naturligvis meget glade og stolte over, at disse blue chip investorer, som har indgående kendskab til vindmølleindustrien, har valgt at investere i vores virksomhed. Vi ser det virkelig som en blåstempling af vores teknologi, vores team og vores forretningsmodel. Samtidig er det et stort skridt fremad i ROMO Winds bestræbelser på at trænge ind på det omfattende globale marked for optimering af vindmølleparker", fortæller Søren Mouritsen.