Deltagere søges til demonstration af ny varmeløsning med varmepumper

Deltagere søges til demonstration af ny varmeløsning med varmepumper

Tyve huse i Horsens og omegn har nu mulighed for at blive en del af et nyt demonstrationsprojekt, hvor husejere leaser en varmepumpe og køber varmen af Insero. Det betyder en mindre startinvestering og en enklere og grønnere varmeløsning for husejeren. Energistyrelsen støtter projektet med 20.000 kr. til hver husstand.

 

Insero er i øjeblikket på udkig efter potentielle deltagere til et nyt projekt, hvor varme gøres simpelt og enkelt, på lige fod med f.eks. mobiltelefoni - betal for det du bruger, og undgå de store startinvesteringer. I projektet leaser husejere en varmepumpe og betaler for den leverede varme. Insero står for installation, drift og vedligehold af varmepumpen - det betyder en betydelig besparelse på varmeregningen og en komfortabel varmeløsning.

 

”Varmepumper er en dyr investering for de fleste boligejere, men med dette nye koncept kan vi garantere en fast, billig pris per kWh. Det skyldes, at vi køber varmepumperne direkte hos producenten, hvilket gør os i stand til at sælge varmen til 78 øre per kWh, der skal ses i forhold til prisen på ca. 140 øre per kWh ved et oliefyr,”  forklarer Mads Lyngby Petersen, seniorkonsulent ved Insero Energy, som er leder af projektet.

 

Deltagere kan se frem til en mindre varmeregning
Projektet er støttet af Energistyrelsen, som dækker familiernes startindskud. Det betyder, at boligejerne indledningsvis kun skal betale for at klargøre deres hjem til det nye varmepumpeudstyr – herefter afregnes den forbrugte varme til en fast, årlig pris.

 

”Demonstrationsprojektet er særligt relevant for familier med et olie- eller gasfyr, som bor udenfor fjernvarmeområderne i Horsens og omegn. Vi har beregnet, at en familie med et ældre oliefyr kan spare helt op til 10.000 kr. på varmeregningen om året, ved at blive en del af projektet,”  uddyber Mads Lyngby Petersen.

 

Seks familier har allerede meldt sig til projektet, og flere aftaler er på vej. Interesserede husejere skal derfor være hurtige, hvis de ønsker at være med til at demonstrere den nye, alternative leasingmodel, og samtidig spare penge på varmeregningen.

 


Enkel og overskuelig varmeløsning

Målet med det nye koncept er, at skabe en varmeløsning for boligejere uden for fjernvarmeområderne, som er enkel og overskuelig i forhold til at benytte olie- eller gasfyr. Varmepumpen drives og ejes af Insero, og det betyder, at boligejerne kun skal betale for den varme, som forbruges i hjemmet.

 

”Det, at boligejerne i det nye projekt leaser en varmepumpe fremfor at købe den, betyder at de slipper for en stor investering. Vi overtager ansvaret for driften og vedligeholdelsen, og sikrer dermed deltagerne en billig og enkel varmeløsning med høj komfort, samtidig med de bidrager positivt til klimaet,”  forklarer Mads Lyngby Petersen.

 

Forretningsmodel demonstreres i praksis
Ved at lade tyve familier afprøve det nye forretningskoncept i deres hverdag, forventer Insero at blive klogere på teknologien bag varmepumper og få testet om leasingmodellen fungerer i praksis.

 

”I første omgang er vores fokus på, at få afprøvet konceptet hos forbrugerne. Såfremt resultaterne her viser sig at være positive for os, har vi ambitioner om at udvide til et større, nationalt koncept senere hen”,  slutter Mads Lyngby Petersen.

 

Varmepumpeprojektet er efterfølgeren til Insero Live Lab i Stenderup, hvor tyve familier afprøver de nyeste energiteknologier – styret af et intelligent Smart Grid. Det nye projekt gennemføres i samarbejde med Brædstrup Fjernvarme og er en del af et større projekt under Energistyrelsen til 8,6 mio. kr.

 

Boligejere, som er interesseret i at få én af de tyve tilgængelige pladser, kan kontakte Insero på kontakt@insero.com.

 

Fakta om økonomien

  • Startprisen for at indgå en leasing aftale med Insero er normalt 20.000 kroner, men da der er tale om et demonstrationsprojekt, er prisen reduceret til 0 kr.
  • Engangsomkostning på omtrent 30.000 kr. til forberedelse og klargøring af hus til varmepumpeudstyr.
  • Herefter betales den forbrugte varme én gang årligt til en fast takst på 78 øre pr. kWh varme plus et fast abonnement på 2.500 kr.