DSE bliver knudepunktet for satsning på IT i Horsens-området

DSE bliver knudepunktet for satsning på IT i Horsens-området

Energi Horsens Fonden og IT-virksomheden DSE Airport Solutions A/S i Horsens har netop underskrevet en investeringsaftale, der betyder, at DSE bliver knudepunktet i en større IT-satsning. Med udgangspunkt i DSE's eksisterende kompetencer, skal der satses på udvikling af ny IT-teknologi til bl.a. energisektoren.

 

"Erhvervsklynger" lyder svaret fra Energi Horsens Fonden til, hvordan de vil investere for at skabe vækst og udvikling i området mellem Horsens, Vejle, Hedensted og Juelsminde. Derfor investerer fonden nu i at udvikle en IT-klynge med fokus på løsninger inden for energiområdet.

 

"Vores lokalområde har i dag en række kompetencer og styrker inden for IT. Dem vil vi bygge videre på ved at etablere en klyngevirksomhed, som skal være med til at samle og udvikle branchen. Vi sætter fokus på IT inden for energiområdet - en niche, som har et stort marked, men meget få spillere", forklarer Energi Horsens Fondens bestyrelsesformand, Ulrik Kragh. Ved at satse på dette nye område håber Energi Horsens Fonden, at flere af områdets andre virksomheder vil følge trop og udnytte de muligheder, den nye klynge giver. Målet er vækst og nye vidensarbejdspladser til erhvervslivet i området.

 

Teknologi fra lufthavne til energisektor
DSE, som nu bliver knudepunktet i den nye IT-satsning, har eksisteret i 30 år. DSE er specialister i skræddersyede og komplekse IT-løsninger - i dag primært til lufthavne. DSE har de seneste år opnået rigtig gode resultater, som nu skal udnyttes. Bl.a. har DSE udviklet og leveret nyt radar-display system til Flyvevåbnet, som virksomheden forventer sig meget af. Fremover skal fokus også rettes imod energisektoren, hvor IT bliver et meget vigtigt element i at sikre effektiv energiudnyttelse.

 

"Vi har takket ja til Energi Horsens Fondens tilbud om at købe sig ind i DSE, fordi vi så får endnu bedre mulighed for at udvikle vores nuværende forretningsområde i lufthavne og samtidig udnytte det store potentiale på energimarkedet. Vi kan skabe stor synergi ved at overføre vores IT-kompetencer fra 'mission critical' systemer i lufthavnsbranchen til energiområdet. Fokus vil særligt være på løsninger og systemer til optimering af energiforbruget bl.a. gennem udvikling af det intelligente net", forklarer direktør og ejer af DSE, Anders Midtgaard.

 

Med investeringen fra Energi Horsens Fonden får DSE det økonomiske grundlag til at påtage sig endnu større projekter og længerevarende udviklingsopgaver. Det betyder, at DSE skal ansætte nye medarbejdere, der sammen med de nuværende, skal udnytte de spændende muligheder inden for både luftfart og energiområdet.

 

Og de nye muligheder ser Anders Midtgaard frem til:

 

"Investeringen vil gøre det muligt at deltage i større udviklingsprojekter med universiteter og andre IT-virksomheder og på den måde tiltrække både nationale og internationale forskningsmidler til virksomheden - det er utrolig spændende", forklarer han.

 

Udviklingsprojekter og udenlandske midler
Energi Horsens Fonden betegner denne investering som ud over det sædvanlige. Og den vil blive fulgt op af en række andre initiativer.

 

"Vi forventer at starte udviklingsprojekter og samarbejde mellem vores IT-klynge og uddannelsesinstitutioner. Vi vil skabe nye vækstområder inden for IT på energiområdet. Og vi håber, at områdets øvrige virksomheder vil være med", inviterer Ulrik Kragh og henviser til fondens erfaringer inden for elbilområdet. Her etablerede fonden i 2009 elbilklyngen Insero E-Mobility (tidligere Bright Ignite), som udover forskellige udviklingsprojekter som Prøv1elbil, netværksarrangementer og konferencer, har formået at samle en række danske og internationale virksomheder inden for elbiler i Horsens. Senest har amerikanske Nuvve offentliggjort at de vil etablere afdeling i Horsens og ansætte otte nye medarbejdere.

Om DSE Airport Solutions A/S
• Virksomheden blev grundlagt i 1981 og er placeret på Sverigesvej i Horsens
• Arbejder i dag primært som udvikler og leverandør af 'mission critical' informations- og kontrolsystemer til lufthavne
• Har 25 års erfaring med en bred vifte af teknologier og kompetencer inden for:
o Avancerede test systemer og løsninger for produktions test
o Kvalitets kontrol produkter til tråd og kabel industrien
o Produkt- og projektudvikling til forskellige industrier
o Disse aktiviteter blev i 2009 udskilt fra DSE Airport Solutions A/S og videreføres succesfuldt i selskabet DSE Test Solutions A/S, som er et selvstændigt selskab.
• Udvikling af bruger-specificerede løsninger baseret på SWAL-3 eller 4
• Udvikling og implementering af avancerede tekniske løsninger i 24/7 driftsmiljøer. ISO 9001-20080 certificeret
Om Energi Horsens Fonden
• Investerer i iværksættere og virksomheder inden for energi og kommunikationsteknologi med det formål at skabe bæredygtig vækst og udvikling i området mellem Horsens, Vejle, Hedensted og Juelsminde
• Har gennemført en række venture investeringer i iværksættervirksomheder, som f.eks. elbilvirksomhederne ECOmove og ECTunes, onlineguiden Klimabevidst.dk, teknologi- virksomheden Munin Spot Technology.
• Har desuden investeret i en række udviklingsprojekter som Prøv1elbil, hvor 100 familier tester en elbil i hverdagen og dybe jordvarmeboringer sammen med VIA University College i Horsens.