Dyt, dyyyt - Elbil dyttede U2-melodier

Dyt, dyyyt - Elbil dyttede U2-melodier

De mange U2-fans, som strømmede til Horsens i forbindelse med gruppens to koncerter, skulle ikke bare høre musik. De skulle også gætte, hvilke U2-melodier, der blev dyttet i en elbil stillet til rådighed af Energi Horsens.

 

Elbiler er normalt så godt som lydløse. Men der findes - naturligvis - et signalhorn i elbilerne ligesom i de benzindrevne biler.  Lige præcis hornet blev godt og grundigt brugt i en af Energi Horsens' elbiler i midten af august.  Som optakt til det irske rockband U2's koncerter havde Horsens Kommune arrangeret en dyt- og gæt-konkurrence, hvor deltagerne skulle gætte, hvilken U2-sang, bilens chauffør dyttede. 
I løbet af koncertdagene blev bilen flyttet rundt i Horsens, så der var mulighed for at se og opleve elbilen dytte U2-klassikere forskellige steder i byen.

 

 

En totaloplevelse
Om baggrunden for det skæve indslag fortæller projektkoordinator Claus Petersson fra Horsens Kommune:

"En god koncertoplevelse er en totaloplevelse, der rækker ud over musikken. I Horsens prøver vi at profilere os i forhold til andre koncertbyer blandt andet ved at tilbyde publikum anderledes oplevelser, hvor de selv tager del - lige fra de rammer bygrænsen. Og det må meget gerne være med et smil", siger Claus Pettersson.

 

Bilens chauffør fik i øvrigt mange sjove og positive bemærkninger fra deltagerne i konkurrencen og andre forbipasserende. For eksempel var flere interesserede i at få en prøvetur i bilen, mens andre ønskede, at elbilen var en af præmierne.
Elbilen er dog tilbage i Juelsminde, hvor den kører rundt som en testbilerne i det store projekt Prøv1elbil. I øjeblikket er det Marianne Rosenvang (billedet), som har bilen på prøve.