ECOmove præsenterer den første fuld kabine-version af QBEAK

ECOmove præsenterer den første fuld kabine-version af QBEAK

Med lanceringen af den første lukkede version af QBEAK tager den prisvindende danske elbil-konceptudvikler og producent, ECOmove, et stort skridt i retning af lanceringen af deres første elbil i 2012. ECOmoves designere og ingeniører har gentænkt elbilkonceptet fra bunden af, og resultatet er en unik og handy bybil formet og udstyret til at møde fremtidens krav til et transportmiddel.

 

ECOmove vil i 2012 sende de første QBEAK elbiler ud på vejene. Og fra begyndelsen af udviklingsprocessen, har forventningerne til lanceringen været høje blandt dem, der kender ECOmoves høje ambitionsniveau, og som nu venter med stor spænding på at opleve den færdige bil køre i virkeligheden.

 

QBEAK elbilen er en by-bil, der er let at køre og parkere, og som byder på flere fleksible funktioner og et smart udseende. ECOmove sigter mod, at QBEAK bliver en af de mest økonomiske, individuelle, fleksible, bæredygtige, køre-og parkeringsvenlige elbiler, uden at der gås på kompromis med sikkerhed eller pålidelighed.

 

"Vi ønskede at designe en innovativ elektrisk bil på dens egne præmisser. Det gavner både brugerne og miljøet. Vi har valgt at anvende alternative materialer af flere grunde, og vi har udstyret QBEAK med en række bæredygtige og konkurrencedygtige detaljer såsom motorer i hjulene, en unik chassisplatform og et kommunikationssystem baseret på en smartphone", siger administrerende direktør for ECOmove, Mogens Løkke.

 

Bære- og konkurrencedygtige detaljer
QBEAK rammer med sin store fleksibilitet ind i flere anvendelsesområder. Fra private oplever ECOmove stor interesse, fordi bilen kan transportere en stor familie og samtidig er ideel til at komme på job, handle ind, bringe børn i børnehave, og samtidig kan den ændres til at tage mountain-biken, hundene eller golfudstyret med - eller de praktiske ting som en tur i tømmerhandlen eller IKEA. Professionelle brugere har fået øje på markedsføringseffekten i designet og det grønne image, men også den rigelige plads, fleksibiliteten og den attraktive økonomi har fået flere private og offentlige flådeejere til at henvende sig til ECOmove.

 

Senest har QBEAK tiltrukket sig opmærksomhed fra delebil-ordninger, der ser potentialet i kombinationen af masser af plads i kabinen og bilens beskedne behov for plads til at komme rundt i byen og til parkering.
QBEAK-bilen er lavet af materialer, der ikke ruster og tåler mindre uheld, og det resulterer i en robust bil med en vægt på omkring 400 kg. Selv med batterier nok til at køre 300 km, er den totale vægt betragteligt lavere end andre tilsvarende biler.

 

Med en længde på kun tre meter rummer QBEAK alligevel op til seks flytbare sæder eller et stort bagagerum (med plads til en euro-palle ved tre sæder). Bilen er fleksibel i form af indvendigt og udvendigt design og farver, Batterimodulerne er udskiftelige (1-6 moduler), der gør det muligt at køre op mod 300 km.

Dens korte længde og skyde-sidedøre gør parkering og kørsel til en leg. Førersædet er placeret i midten, hvilket gør det muligt at komme ind og ud i begge sider.

 

Det har også været vigtigt for ECOmove at udvikle en bil, der repræsenterer en attraktiv pris. Den lave vægt får bilen til at køre længere på én opladning (op til 300 km), og den mekaniske struktur er meget enklere end i almindelige biler. Der er færre komponenter at vedligeholde, hvilket reducerer vedligeholdelsesudgifter med mere end 50 % af den pris, det ville koste at vedligeholde en almindelig bil.

 

Udover alt dette, er QBEAK elbilen også mere bæredygtig end dens alternativer. Størsteparten af bilens dele kan genbruges uden spild af værdifulde ressourcer. Bl.a. er letvægtschassiset udviklet i samarbejde med en engelsk virksomhed, der er ekspert inden for området.

 

ECOmove er lige blevet tildelt prisen som 2012 European Electric Vehicles Early Stage Investment Opportunity Award', der bliver uddelt af den internationalt anerkendte firma, Frost & Sullivan, der uddeler denne pris årligt for bedste praksis.
Energi Horsens Fonden og Østjysk Innovation har investeret i ECOmove og bidrager foruden kapital med netværk.

 

Fakta om QBEAK:
• Topfart 120 km/t
• Rækkevidde op til 300 km
• Vægt omkring 425 kg + energimoduler
• Længde 3 meter
• 1-6 flytbare sæder
• Indbyggede motorer i hjulene

 

Klimapåvirkninger: QBEAK elbilen er C02-fri. Der udvikles hverken larm, røg eller partikler forbundet med brugen af QBEAK.
Økonomi: QBEAK repræsenterer lave omkostninger på grund af lave forbrugspriser og reduceret behov for vedligeholdelse. Det er muligt at købe, lease eller ombygge QBEAK bilen.

 

Sikkerhed: Bilen har sikkerhedsseler i sæderne, godt førersynsfelt og flere kollisionszoner til at absorbere stød og uheld. QBEAK bilen er lavet af robust og tæringsfrie materialer.

 

Fleksibilitet: Det er muligt at tilpasse og ombygge QBEAK bilen. Den er fleksibel med 1-6 sæder, brugerdefinerede indvendige og udvendige tilpasninger og udskiftelige batterimoduler efter brugerens behov.

 

Anvendelighed: QBEAK bilen har ud- og indstigning i begge sider, en attraktiv lav læssehøjde, lille drejeradius, enkle instrumenter og automatiske skydedøre. Smartphone indgår i bilens betjening og overvågning.