ECOmove præsenterer selvdrevne hjul til elektriske køretøjer

ECOmove præsenterer selvdrevne hjul til elektriske køretøjer

Den Horsens-baserede virksomhed ECOmove, der udvikler unikke og innovative løsninger indenfor e-mobilitet, præsenterer en revolutionerende alt-i-en hjulmotor-løsning til elektriske køretøjer på dette års udgave af Paris Motor Show. Denne løsning, hvor både motor, bremser og affjedring er bygget ind i selve hjulenheden, betyder en markant reducering af både vægt og produktionsomkostninger.

 

Producenter af elbiler står i dag ofte over for to udfordringer: Hvordan reduceres antallet af dyre batterier i elbilerne, og hvordan holdes omkostningerne på et rimeligt niveau?

 

ECOmove, som er finansieret af Insero Horsens, tilbyder nu med alt-i-en hjulmotor-enheden en løsning på begge disse udfordringer. Enheden, som nok er den mest effektive på markedet, er en fuldt funktionel drivlinje, hvor motor, bremser og affjedring er bygget ind.

 

Med strenge instrukser om at reducere såvel vægt som antallet af dele lykkedes det design-teamet at udvikle en simpel og kompakt enhed, der er baseret på et unikt affjedrings-system i letvægtmaterialer. Dette system er nu patenteret og klar til at blive sat i produktion, og omkostningerne kommer til at være væsentligt lavere, end tilfældet er med almindelige hjulenheder.

 

"Brugen af letvægtmaterialer betyder, at hjulmotor-enheden samlet set vejer mindre end et almindeligt hjul, hvilket medfører en markant lavere vægt på den færdige bil. Resultatet er en langt bedre udnyttelse af de stadig forholdsvis dyre batterier og dermed også en bedre driftsøkonomi", forklarer Mogens Løkke, administrerende direktør i ECOmove.

 

Et letvægt-system til det globale marked
Overordnet set gør ECOmoves hjulmotor-enhed det muligt at bygge biler, der koster mindre og er mere kompakte, og som samtidig har bedre rækkevidde og bedre ydelse.


"Hos ECOmove bestræber vi os på at gøre livet lettere for transportindustrien. Vi reducerer vægt, omkostninger og størrelse, hvilket resulterer i køretøjer, der bruger mindre energi og derved er bedre for miljøet. Samtidig gør den fleksible konstruktion, at hjulmotor-enheden kan bruges i mange forskellige bildesigns, og potentielt set kan den spare bilproducenter for millioner af Euro, samtidig med, at den kan speede produktionsprocessen op", forklarer Mogens Løkke.

 


ECOmove forhandler i øjeblikket med flere producenter, der ønsker at implementere både hjulmotor-enheden og andre af ECOmoves letvægtkomponenter. Alle teknologier, som ECOmove har udviklet findes i virksomhedens egen elbil QBEAK, der ligeledes fungerer som et rullende testcenter for fremtidige teknologier og løsninger.
Innovation for miljøet


ECOmove blev grundlagt i foråret 2009 af tre danske iværksættere, og mange års erfaring med udvikling og design af biler var Sammen med en investering fra Insero Horsens fundamentet for, at virksomheden påbegyndte arbejdet på en rigtig elbil; en bil bygget udelukkende med el drift for øje.

 

I dag har ECOmove udviklet sig til en virksomhed, der besidder omfattende viden, erfaring, netværk og kompetencer inden for teknologier til e-mobilitet. Takket være et passioneret team af medarbejdere, som besidder evnen til at sammensmelte mekanik og elektronik, har ECOmove I løbet af de seneste tre år udviklet nogle unikke og innovative løsninger til fremtidens marked for e-mobilitet; løsninger, der gavner både brugerne, producenterne og miljøet. Den første af disse er alt-i-en hjulmotor-enheden, der præsenteres ved Paris Motor Show 2012.
ECOmove ejes af stifterne, medarbejderne og de to investeringsselskaber, Insero Horsens og Østjysk Innovation.