ECOmove solgt til kinesisk højteknologisk virksomhed

ECOmove solgt til kinesisk højteknologisk virksomhed

ECOmove, som har sine rødder i Horsens, er blevet solgt til Jiangte Motor – en kinesisk højteknologisk virksomhed som beskæftiger sig med R&D, produktion og salg af elektriske motorer og biler. Med købet af ECOmove forventer Jiangte Motor at accelerere sin udvikling inden for brint- og elbiler.

 

ECOmove - et fleksibelt koncept for elektriske biler, som er etableret og udviklet i Horsens, har for nyligt tiltrukket stor interesse fra den kinesiske børsnoterede virksomhed Jiangte Motor. Interessen fra Kina resulterede i, at Jiangte Motor besluttede sig for at opkøbe alle ECOmoves aktiver, med en målsætning om at accelerere sin udvikling inden for brint- og elbiler.

 

Et skridt tættere på markedet
Med et stærkt fokus på letvægtsteknologier til elbilindustrien, har ECOmove over årene udviklet og demonstreret sine innovative teknologier, igennem en række prototyper af QBEAK elbilen. På det seneste er udviklingen accelereret i forbindelse med tilføjelsen af sikkerhedskomponenter, som er blevet tilføjet for at kunne opnå en best-in-class sikkerhedsvurdering. Ambitionen har været at identificere en strategisk partner med erfaring inden for produktion og Supply Chain Management, for at kunne opnå masseproduktion af elbilprototypen.

 

Nu har det hårde arbejde båret frugt med salget af ECOmoves teknologi til Jiangte Motor, som finder sted igennem deres tyske selskab ”Weier Antriebe und Energietechnik GmbH”. Mikkel Steen Pedersen, som har stiftet ECOmove, tilslutter sig Jiangte Motor i Kina for at støtte op om implementeringen af ECOmoves teknologi i Jiangte Motors fremtidige udviklingsaktiviteter.

 

”Det er mig en stor fornøjelse at se prototypen af ECOmoves elektriske køretøj komme et skridt videre ud på markedet igennem salget til Jiangte Motor. Jeg ser meget frem til at arbejde med Jiangte Motor i Kina og støtte op om udviklingen af brint- og elbiler”, siger Mikkel Steen Pedersen, stifter af ECOmove.

 

Insero, som er hovedinvestoren bag ECOmove, foretog sin første investering i virksomheden i 2009. Insero koncernen repræsenterer omfattende viden, erfaring og kompetencer inden for e-mobilitetsfeltet.

 

”Jeg er meget tilfreds med, at en af vores første investeringer fremover vil spille en vital rolle i udviklingen af brint- og elbiler i Kina”, siger Mogens Vig Pedersen, administrerende direktør i Insero.

 

Inseros e-mobilitets aktiviteter
Insero repræsenterer omfattende viden inden for det globale e-mobilitets marked. Viden, som bliver omsat til analyser og strategier for bilproducenter og virksomheder. Derudover rådgiver Insero flådeejere, i forbindelse med implementering af elektriske biler i deres flåde. Igennem den ledende Nordiske e-mobilitets erhvervsklynge, og deres adskillige udviklings- og demonstrationsprojekter, støtter Insero op om væksten inden for e-mobilitetsindustrien.

 

Om ECOmove
ECOmove udvikler teknologier til fremtidens elbiler. Med en omfattende viden i letvægtsteknologier, leverer ECOmove teknologiske løsninger, der blandt andet hjælper designere og producenter med at få bedre elektriske køretøjer hurtigere ud på markedet. Innovativ udvikling er filosofien bag ECOmove, sådan at elektriske eller hybrid-drevne køretøjer er designet på deres egne præmisser, samt forener funktion, sikkerhed, lav vedligeholdelse og lav vægt – der både giver brugere og miljøet fordele.

 

Om Jiangte Motor
Jiangte Motor er en kinesisk højteknologisk virksomhed, der arbejder inden for forskning og udvikling, produktion og salg af brint- og elbiler. Jiangte Motor er derudover også kendt som en virksomhed i den kinesiske motorindustri, top 100 virksomheder i Jiangxi provinsen og de børsnoterede virksomheder i Shenzhen Stock Exchange. Jiangte Motor ejer 14 datterselskaber i Kina, 2 datterselskaber i Tyskland og 2 datterselskaber i Japan.

 

Om Insero
Insero tilbyder nye løsninger, projekter og uddannelse inden for energi, mobilitet og software. Vi er førende eksperter af intelligent software, grønne teknologier og e-mobilitet samt hvordan teknologier vil integrere ind i fremtidens Smart Grid. Vi investerer både i start-up og vækstvirksomheder, og vi har et holistisk og forretningsorienteret perspektiv i måden vi arbejder på. Vores kunder er både private og offentlige virksomheder.