ECTunes: Netværk er vejen frem!

ECTunes: Netværk er vejen frem!

Iværksættervirksomheden ECTunes, som Energi Horsens for nylig investerede i, er kommet rigtig godt fra start med deres intelligente lyd til elbiler. Men de har samtidig lært meget af den første tid som etableret iværksætterselskab.

 

Selvom samarbejdet med Energi Horsens endnu er ungt, er iværksætterne i ECTunes, Jesper Boie Rasmussen og Thomas Gadegaard, glade for at have Energi Horsens som investor og samarbejdspartner.

 

 

En stærk partner
"Energi Horsens er en stærk partner for iværksættere som os", siger Jesper Boie Rasmussen, direktør i ECTunes.

 

"Energi Horsens satser allerede på elbilområdet og har stor indsigt i markedet. Den synergi, der er imellem deres projekter og vores idé, har vi i høj grad kunnet drage nytte af", siger Jesper Boie Rasmussen og henviser til bl.a. elbilklyngen Bright Ignite og projekt Prøv1elbil, som Energi Horsens er med i.

 

"Men udover en god synergi osv. så er det investeringen fra Energi Horsens på 2,9 mio. kr., der overhovedet har gjort det muligt for os at føre vores idé ud i livet - og få den helt ud over rampen", siger Jesper Boie Rasmussen.

 

 

Det rigtige match
At ECTunes kom i dialog med Energi Horsens, var lidt af en tilfældighed. Jesper Boie Rasmussen kom via sit bestyrelsesarbejde i Dansk Elbilkomité i forbindelse med et af Energi Horsens' datterselskaber, og dermed var kontakten til Energi Horsens skabt.

 

Energi Horsens havde kontakt med Jesper Boie Rasmussen allerede, da han byggede sin el-Jaguar. Så da muligheden for et samarbejde bød sig, var Jesper Boie Rasmussen ikke i tvivl om, at Energi Horsens var den helt rigtige investor og samarbejdspartner for ECTunes.

 

Undervejs i udviklingsprocessen er ECTunes blevet udfordret af Energi Horsens, og parterne har sparret omkring de bedste løsninger inden for såvel teknologi som forretning. I fremtiden håber ECTunes at kunne drage endnu større nytte af det netværk, som Energi Horsens har.

 

"Netop det at få skabt det rigtige netværk kan være altafgørende, når man som iværksætter vil realisere sin idé", mener Jesper Boie Rasmussen og fortsætter:
"Man skal naturligvis først finde ud af, om der er overhovedet er et marked for ens projekt. Men dernæst må man ikke være bange for at involvere andre og lade dem stille de kritiske spørgsmål".

 

Internationalt fokus
Efter lanceringen af nyheden om 'lyd på elbiler' på det danske marked satser Jesper Boie Rasmussen og Thomas Gadegaard nu på at slå igennem internationalt. Kontakterne er allerede skabt til flere bilfabrikker rundt om i verden, og der er samarbejde med flere internationale partnere.

 

Hos Energi Horsens ses det udelukkende som et plus, at ECTunes har planer med et internationalt perspektiv.
"Vi vil gerne lave intelligente investeringer, dvs. være med som rådgiver og investor så tidligt i processen som muligt", siger innovationschef Karsten Lumbye Jensen, Energi Horsens.

 

"Vores investeringer ligger inden for innovation, energi og kommunikationsteknologi, men ellers ser vi primært efter, om projektet kan skabe viden, arbejdspladser og indtjening, altså om det er en god forretning. I den forbindelse er det kun et plus også at have retning imod eksportmarkedet", siger Karsten Lumbye Jensen.

 

Læs evt. mere om ECTunes på www.ectunes.dk.