Elbil-projekt får støtte fra Fornyelsesfonden

Elbil-projekt får støtte fra Fornyelsesfonden

Danske ECOmove ApS, som står bag udviklingen af den innovative elbil QBEAK, har netop modtaget tilsagn fra Fornyelsesfonden om projektstøtte for knap fire mio. kr. Bevillingen begrundes med bilens store markedspotentiale.

En danskudviklet elbil med eksport-potentiale til samtlige EU-markeder. Sådan lyder karakteristikken af ECOmoves QBEAK-elbil, som er omdrejningspunktet for den projektstøtte, Fornyelsesfonden netop har tildelt elbilproducenten fra Horsens. Bag ECOmove står investorerne Energi Horsens Fonden og Østjysk Innovation.

 

Bevillingen fra Fornyelsesfonden vil være med til at sikre en hurtig og sikker introduktion på markedet samt øge chancerne for, at QBEAK-elbilen bliver en kommerciel succes fra starten.
Ambitionen med QBEAK

 

Ideen med QBEAK-elbilen er at gentænke opbygningen af en elbil, og at udnytte mulighederne ved elmotorer optimalt, alt sammen til gavn for bilejeren. Ambitionen med udviklingen af QBEAK er således ikke kun at reducere CO2-udslippet, men også at udvikle den mest økonomisk attraktive, fleksible og letkørte elbil på markedet.

 

"Som elbiludviklere befinder vi os i en skarp konkurrencesituation både nu og i fremtiden, men QBEAK befinder sig i en niche på grund af høj brugsværdi kombineret med en beskeden størrelse, en lav pris og et ukonventionelt design. Og med støtten fra Fornyelsesfonden har vi fået mulighed for at komme meget længere med udviklingen på kortere tid", udtaler Mogens Løkke, direktør for ECOmove ApS.

Projektet som Fornyelsesfonden har støttet løber op i knap 8,7 mio. kr., hvoraf Fornyelsesfonden yder et tilskud på knap fire mio. kr. Den forventede effekt af projektet er 190 arbejdspladser og øget omsætning på 171 mio. kr. efter fem år.


Elbilen til professionelle brugere
Bevillingen fra Fornyelsesfondet skal gå til at få en EU-typegodkendelse og til at gennemføre et projekt, hvor ECOmoves QBEAK elbil testes af omkring 30 testpersoner.

Fornyelsesfondens formål er at skabe vækst, beskæftigelse og eksport. Bestyrelsen i Fornyelsesfonden har valgt at støtte ECOmove fordi QBEAK bilen er et projekt som understøtter Fornyelsesfondens indsats og fordi de ser et stort markedspotentiale i elbilen.

 

Og netop markedspotentialet har allerede stået sin prøve. Horsens og Hedensted Kommuner har allerede underskrevet hensigtserklæringer på otte biler. Derudover har ECOmove ApS modtaget 25 reservationer fra private og virksomheder.
ECOmove ApS har eksisteret siden 2009, og såvel Energi Horsens Fonden som Østjysk Innovation har investeret flere millioner i projektet omkring udviklingen af QBEAK.