Elbil-projekt inspirerer familie til at købe elbil

Elbil-projekt inspirerer familie til at købe elbil

I kølvandet på Insero Horsens Prøv1elbil projekt har en testfamilie nu valgt at tage skridtet fuldt ud og købe deres egen elbil.

 

Familier i Horsens og Hedensted Kommuner har de sidste tre år kunne melde sig til at blive testpiloter af en elbil i 3 måneder, gennem Prøv1Elbil-projektet, som bl.a. fonden Insero Horsens står bag. Formålet med projektet var at finde svar på hvordan en elbil fungerer i praksis, og vise lokale virksomheder og iværksættere mulighederne inden for elbilindustrien. Siden hen er der vokset en elbilklynge frem omkring projektet i form af Insero E-Mobility og flere virksomheder er trådt ind på elbilmarkedet. Nu melder en lokal familie sig også på banen.

 

Familien Beck fra Hedensted bestående af Kasper og Jill samt deres seks måneder gamle datter Emilia har valgt at købe en elbil efter at have været med i Prøv1Elbil-projektet, og går desuden med planer om at skille sig af med den gamle benzindrevne bil.

 

Vi ser elbilen som et godt alternativ til en benzinbil og som en unik mulighed for at bidrage en smule til en sundere fremtid for vores datter. For nogen kan det være en hindring at elbilen skal lades hvis man skal køre langt, men for os passer det fint ind, da vores datter alligevel skal have en pause, siger Kasper Beck. som til dagligt arbejder som Elektriker i Århus.
Overvejelserne omkring et køb af elbil var allerede til stede inden familien testede en elbil som en del af Prøv1Elbil-projektet.

 

"Vi var meget i tvivl om hvorvidt en elbil kunne fungere som familiebil. Vi havde lidt den forestilling, at en elbil var et godt koncept som måske ikke holdte i praksis. Vi søgte derfor om at være med i Prøv1Elbil-projektet, og kom med i den sidste prøverunde", forklarer Kasper Beck.

 

Testfamilie på fuldtid
Hurtigt efter familien kom med i projektet viste det sig at elbilen mere end opfyldte deres daglige behov til en bil. Familien kørte blandt andet i elbilen på shoppeture i både Århus, Fredericia og Odense.

 

"Vi kører omkring 30 kilometer om dagen, og generelt holder vi os til Horsens området. I de tre måneder vi testede en elbil, fik vi kun behov for at bruge vores benzinbil én enkelt gang, da der ingen ladestandere var til rådighed. Vi testede også om vores barnevogn kunne være i bagagerummet, hvilket den godt kunne", forklarer Jill Beck.

 

Nu har familien fra Hedensted valgt at forlænge el-eventyret ved at købe deres egen elbil. Valget er faldet på en Nissan Leaf fra 2012 til 275.000 kr. "På en fuld ladning kan bilen køre omkring 120 kilometer, men med pæn kørsel og uden varme kan den køre helt op mod 170 kilometer", ifølge Kasper Beck. Opladningstiden er ca. 7 timer, og familien lader derfor ofte bilen natten over.

 

Insero Horsens projektleder på Prøv1elbil-projektet, Karsten Lumbye Jensen er glad for at høre om familien nye elbil:

Prøv1elbil-projektet har givet en række erfaringer og ny viden omkring elbiler. Stort set alle familierne som testede elbiler var meget glade for dem, og oplevede at den opfyldte deres kørselsbehov i dagligdagen. Fra Inseros side var målet med projektet at få nogle elbiler på vejen, få dem testet af og skabt opmærksomhed omkring hele branchen både for private og erhvervslivet. Det synes vi er lykkedes og så er det da sjovt, at familien Beck nu har valgt at købe en elbil, fortæller innovationschef i Insero Horsens, Karsten Lumbye Jensen.

 

Ny hverdag
Der er stadig visse udfordringer forbundet med at tage skridtet fuldt ud og købe en elbil. Benzinbiler der optager ladepladser og kolde morgenture med varmen slukket, er blevet en naturlig del af familien Becks hverdag. Men det er lydløs kørsel, ingen ophold på tankstationer og en lidt bedre samvittighed også.

 

Elbilen er ikke den hellige gral, men til vores specifikke behov er det en optimal løsning. Vi kan komme frem og tilbage uden at stresse i trafikken, og vi kan samtidig være et godt eksempel for vores datter. Vi skal ikke alle sammen køre elbiler, men det er et fint alternativ til folk som ikke kører mange kilometer om dagen, og som samtidig gerne vil gøre noget godt for miljøet, slutter Kasper og Jill Beck.


Fakta om Prøv1Elbil-projektet
Projektet blev etableret i et samarbejde mellem Insero Horsens, NRGi, Teknologisk Institut i Århus, Horsens Kommune ogHedensted Kommune.

 

6-8 Elbiler blev stillet til rådighed som daglig transport for privatpersoner i 3 måneder af gangen
Siden starten i efteråret 2009, har 80 familier deltaget i projektet fra forskellige områder såsom Horsens, Hedensted, Juelsminde og Endelave
Horsens og Hedensted Kommuner testede 2 elbiler i hjemmeplejen og Teknisk Forvaltning