Elbiler ruller ud i Horsens og Hedensted

Elbiler ruller ud i Horsens og Hedensted

I samarbejde med Horsens og Hedensted kommuner vil Energi Horsens om kort tid teste fire elbiler.

Fungerer elbiler optimalt i bytrafik? Oplever brugeren praktiske problemer, og belaster elbilerne el-nettet? De spørgsmål skal bl.a. hjemmehjælpere i Horsens og Hedensted kommuner hjælpe med at finde svarene på, når projektet "Prøv1elbil" om kort tid går i gang. Formålet er at få så mange praktiske erfaringer med elbiler som muligt.

Bag projektet står Energi Horsens, NRGi Net og Teknologisk Institut, som i et samarbejde vil kortlægge elbilbrugernes kørselsadfærd, døgnbelastninger på el-nettet, tidspunkter for spidsbelastninger, brugernes oplevelser og meget mere.

- Teknologien i elbiler er endnu ny og uprøvet, og alle praktiske erfaringer er guld værd. Forhåbentlig vil testperioden afsløre muligheder for forbedringer, som lokale virksomheder kan være med til at finde løsninger på - evt. i fælles innovationsprojekter, siger adm. direktør i Energi Horsens, Mogens Vig Pedersen.

Elbilindustrien er i rivende udvikling, og for virksomheder, der forstår at koble sig på udviklingen, er der virkelig potentiale for vækst og kompetenceudvikling. Derfor har Energi Horsens arbejdet målrettet på at få elbiler til området, og foreningens fokus har allerede resulteret i flere ansøgninger fra virksomheder og invitationer til at deltage i yderligere projekter.

- Det glæder mig, at det er lykkedes Energi Horsens at få skabt stor positiv interesse for potentialet i elbilindustrien. Foreningen har en ambitiøs plan om at samle industrien i området mellem Horsens, Vejle og Juelsminde og sammen med de offentlige aktører skabe partnerskaber der kan udvikle vores egn til landets førende leverandørområde til elbilindustrien. Med projekt "Prøv1elbil" tager vi et tigerspring i den rigtige retning, siger bestyrelsesformand i Energi Horsens, Ulrik Kragh.

Senere i forløbet af "Prøv1elbil"-projektet vil Energi Horsens selv købe fem elbiler, NRGi fem elbiler og Teknologisk Institut en enkelt elbil til videre forsøg. Hele projektet er budgetteret til 11,1 mio. kr., og projektstart afventer lige nu tilsagn fra Energistyrelsen og Region Midtjylland, der er søgt om støtte på henholdsvis 2,9 mio. kr. og 1,7 mio. kr.

 

For yderligere oplysninger kontakt:
Adm. direktør Mogens Vig Pedersen, mobil 4132 9838 eller
bestyrelsesformand Ulrik Kragh, mobil 2461 5383.
For fakta om "Prøv1elbil" kontakt innovationschef, Karsten Lumbye Jensen, mobil 4132 9839.