Elbilister til efteråret efterlyses

Elbilister til efteråret efterlyses

Det store elbilprojekt Prøv1elbil har nu kørt i snart et halvt år i Juelsminde, og den tredje runde starter i midt juni. Til september starter den fjerde runde, som er sidste runde i Juelsminde i denne omgang. Alle interesserede kan søge nu.

 

Opbakningen til det store elbilprojekt har været rigtig god. Projektet, som har kørt i Juelsminde siden vinter, har fået omkring 200 ansøgere fra Juelsminde borgere, som alle gerne ville hverdagsteste en elbil. I 2011 skal projektet køre i Horsens, og derfor er det nu sidste chance for Juelsminde borgere at melde sig til. Ansøgningsfristen for runde 4 er 15. juli og man ansøger direkte på hjemmesiden www.elbilforum.dk. Projektet kommer tilbage til Hedensted Kommune i 2012, men helt præcist hvor er endnu ikke lagt fast.

 

Masser af viden og erfaringer
Projektet har allerede efter de første to runder givet en masse viden og oplevelser omkring det at køre elbil. Og den viden er samlet både på en åben blog på hjemmesiden - som alle kan læse og have glæde af, og i projektet.

 

I de næste runder efterlyser projektet især viden om selve opladningen af elbilen. Hvordan lader familierne op? Og kan de lade på deres arbejde? Hvor meget planlægning kræver det? Det er blot nogle af de spørgsmål, projektet ønsker svar på.

 

"Vi er meget glade for den viden, som forsøgsfamilierne giver os. Den er med til at skabe udvikling på den lange bane - både indenfor erhvervslivet, elforsyning og teknologi," fortæller Karsten Lumbye Jensen fra Energi Horsens, som står bag projektet sammen med energiselskabet NRGi, Teknologisk Institut og Horsens og Hedensted kommuner.

 

Elbilen er en super bybil
Nogle af de erfaringer, som projektet har givet, er, at de valgte elbiler fungerer rigtig godt som bybil og til pendling med ca. 30 km til og fra arbejde. Bliver distancen længere, er det en god idé at kunne lade på arbejdet. Eftersom alle bilisterne er kommet fra Juelsminde har projektet også oplevet, at elsystemet fint kan håndtere at lade elbilerne samtidig.

 

Alle kan søge
Hvis man er interesseret i projektet, har kørekort og bor i postnummer 7130 - så kan man søge om at blive testfamilie - og få en elbil stillet til rådighed gratis i tre måneder. På www.elbilforum.dk kan man læse mere om projektet og ansøge.

Læs mere her: http://energihorsens.dk/ElbilForum/Prov1elbil/