Elbilister til foråret efterlyses

Elbilister til foråret efterlyses

Det store elbilprojekt, hvor 100 familier tester en elbil henover en tre-årig periode, er snart på vej ind i sin anden Horsens-runde. Alle interesserede kan søge nu om at få en elbil på prøve fra og med den 13. marts.

 

Opbakningen til det store elbilprojekt Prøv1elbil har været rigtig god i Horsens. Projektet, som kører i Horsens i hele 2011, har fået omkring 100 ansøgninger fra Horsens-beboere, som alle gerne vil hverdagsteste en elbil. Alt, hvad man skal gøre som elbil-testfamilie, er at dele ud af sine oplevelser og erfaringer med elbilen. Det sker på bloggen på www.elbilforum.dk.

 

Ansøgningsfrist den 1. februar
I øjeblikket er der åbent for ansøgninger til runde nummer to i Horsens. Ansøgningsfristen er den 1. februar, og bliver man blandt de udvalgte, får man udleveret sin bil den 13. marts. Herefter har man bilen p å prøve hjemme hos sig selv og i vante omgivelser frem til juni. Der bliver i alt fire runder i Horsens, hvorefter projektet flyttes til Hedensted Kommune i 2012. Projektet kørte i Juelsminde i 2010, indtil bilerne blev udleveret i Horsens i begyndelsen af december.

Erfaringer fra Prøv1elbil
Projektet har allerede nu givet en masse viden omkring almindelige menneskers oplevelse af at køre i elbil. Blandt andet oplever og beskriver de fleste testfamilier elbilen som perfekt til bykørsel, fordi bilen er nem at komme omkring i, og fordi man sagtens kan køre flere byture på én opladning.

 

"Vi er meget glade for den viden, som forsøgsfamilierne giver os. Den er med til at skabe udvikling på den lange bane - både inden for erhvervslivet, elforsyning og ny teknologi", siger Karsten Lumbye Jensen fra Energi Horsens, der står bag projektet sammen med Teknologisk Institut, NRGi samt Horsens og Hedensted Kommuner. Derudover støttes projektet af Energistyrelsen under Klima- og Energiministeriet og Region Midt.

 

Fakta om projekt Prøv1elbil
Målet med projektet er at finde ud af, hvordan elbilen fungerer i en almindelig hverdag. Disse erfaringer skal give viden til erhvervslivet, som så kan brugs til at videreudvikle elbilen eller udvikle nye produkter og services forbundet til elbilen.
I løbet af tre år skal 100 familier hverdagsteste en elbil.

 

Alle kan søge
Hvis man er interesseret i projektet, har kørekort og bor inden for Horsens-området, kan man søge om at blive testfamilie og få en elbil stillet til rådighed i tre måneder. Ansøgning foregår via www.elbilforum.dk, hvor man også kan læse mere om projektet.