Energi Horsens åbnede Danmarks første Mobil Lab

Energi Horsens åbnede Danmarks første Mobil Lab

7. B på Torstedskolen i Horsens åbnede mandag d. 23. november det mobile laboratorium som skal køre rundt mellem skolerne i Horsens, Hedensted og Vejle området. Mobil lab indeholder det nyeste udstyr inden for naturfagene, og eleverne prøvede de forskellige øvelser af med stor interesse.

 

Mobil lab er inspireret af rejseholdets mobile trailer. Det kan klappes sammen, og vil over de næste to år besøge mere end 30 skoler. Ideen er, at så mange elever som muligt, får mulighed for at prøve laboratoriet.

 

Læring gennem eksperimenter
Udstyret i Mobil lab fokuserer på kroppen og den energi kroppen bruger, når den bevæger sig. Tanken er, at øvelserne skal udfordre eleverne til at blive en aktiv del af undervisningen.

 

"Undervisningen er baseret på leg og kreativitet. Opgaverne som eleverne bliver stillet er åbne, og opfordrer eleverne til at tilpasse dem til deres egen interesse. På den måde vil alle elever kunne arbejde med de samme principper, men på måder der passer til deres individuelle læringsstil," fortæller Hans Jørn Hansen, uddannelseschef i Energi Horsens, der står bag Mobil Lab.

 

Eleverne positive
En af øvelserne i Mobil Lab går ud på, at en elev sidder i en aflukket kasse i tyve minutter. De to andre elever i gruppen står samtidig og følger udviklingen i kassen på en skærm. Den viser bl.a., hvor meget temperaturen stiger og hvor meget CO2 luften i kassen indeholder. En anden øvelse handler om at cykle på en racercykel. Og samtidig måle, hvor langt man cykler, hvor hurtigt man cykler og hvordan pulsen stiger.

 

"Det er sjovt at være her i Mobil Lab. Det er skægt at bruge kroppen til at lære - jeg gad godt, at det var sådan her hver dag," fortalte Alexander Egeskov fra Torstedskolen, der cyklede om kap med sine klassekammerater på racercyklerne.

 

De pædagogiske principper bag
For at intensivere læringen under besøget i Mobile Lab, får eleverne tre uger inden besøget udstyrskasser, som forbereder eleverne. Besøget bliver således kulminationen på et længere forløb, og hjælper med at sikre deres indlæring. Efter besøget kan de indsamlede data downloades, og eleverne kan arbejde videre med dem.

 

"Mobil Lab er ikke kun en times ny inspiration. Vi har lavet ordningen så mobil lab skaber nysgerrighed for naturfagene før, under og efter besøget. Dermed er det mobile laboratorium også aktuel når den ikke er på skolerne", slutter Hans Jørn Hansen.

 

Åbningen blev dækket af TV2 SYD. Du kan se indslaget her.

 

Kontakt:
Uddannelseschef Hans Jørn Hansen, mobil 41 32 98 37.
Kommunikationschef Ane Eskildsen, mobil 41 32 98 34.