Energi Horsens bag en helt ny måde at tænke elbil

Energi Horsens bag en helt ny måde at tænke elbil

Et stærkt team med folkene bag Roadrazer, Foreningen Energi Horsens og Østjysk Innovation er gået sammen om at udvikle en helt ny elbil. Elbilen anvender ny teknologi og skal være katalysator for Horsens-Vejle-Juelsminde området inden for elbil-teknologi.

 

Som en del af Foreningen Energi Horsens store elbilsatsning i Horsens, Hedensted og Vejle-området, har foreningen sammen med Østjysk Innovation netop underskrevet en aftale med iværksættervirksomheden EcoMove, som består af folkene bag den danske racerbil Roadrazer.

 

"Vi har et mål om at opbygge et vækstcenter og en klynge af leverandører til elbilindustrien i området. Denne investering er et vigtigt skridt i den retning. EcoMove kan lave en ny, innovativ, og energirigtig elbil og vi kan lære meget af teknologien," fortæller direktør i Foreningen Energi Horsens, Mogens Vig Pedersen.

 

 

En elbil - fra starten
De første prototypebiler står klar i sommeren 2010. Det særlige ved EcoMove bilen er, at den fra starten er tænkt som en elbil. Og det gør en stor forskel, da vægten i elbiler har stor betydning for bl.a. rækkevidden, altså hvor langt den kan køre og hvor energieffektiv den er.

 

"Vi har udviklet en enkel konceptbil, der kan tilpasses forskellige målgrupper med særlige ønsker. Vi bruger den letvægtsteknologi der fik Roadrazeren til at være hurtig, til at gøre elbilen meget energieffektiv. Bilen er baseret på en base med fire hjul, og har motorerne ved hjulene, og batteriet under bunden. Resten er moduler. Det giver forskellige muligheder, alt efter hvil-ket segment vi ønsker at henvende os til. Med investeringen fra Foreningen Energi Horsens kan vi nu få projektet ud over rampen," fortæller en af iværksætterne Mikkel Steen Pedersen.

 

 

En del af Innovation Park
De tre iværksættere bag EcoMove kommer alle fra Horsens-Laven området. Som en del af af-talen med Foreningen Energi Horsens flytter virksomheden ud i det nye væksthus, Vitus Bering Innovation Park i Horsens. Her får de mulighed for dagligt at være i kontakt med andre iværksættere og ingeniørstuderende fra VIA.

 

"EcoMove viser vejen med en ny elbil som er tænkt helt fra grunden. Den er født som en elbil og det giver nogle spændende muligheder i forhold til forskellige segmenter. Vi tror på elbil-markedet og er meget glade for, at Energi Horsens er med til at give et helt nytænkende og innovativt bud på, hvordan fremtidens elbil kan se ud," forklarer Mogens Vig Pedersen.

 

"Med EcoMove tager vi endnu et skridt i vores elbilsatsning og vi får mulighed for at samle en række vigtige erfaringer med elbiler, som vi kan bruge til at udvikle erhvervslivet i området og skabe arbejdspladser inden for teknologi til elbilbranchen. Investeringen har desuden en god synergi med vores Prøv1elbilprojekt, hvor 100 familier tester elbiler."

 

 

Cleantech som fokus
EcoMove elbilen er lavet af miljøvenlige materialer, den udnytter energien på en miljøvenlig måde og reducerer forurening sammenlignet med konventionelle køretøjer. Derfor er Østjysk Innovation gået ind i projektet.

 

"Projektet rammer lige ned i vores fokus på at investere i Cleantech-området. Det er innovativt, nytænkende og helt i opstarten. Vi tror på at der er mange ideer inden for dette område, og dem håber vi på at se til vores store Cleantech-konkurrence som vi netop har skudt i gang," siger Lars Stigel fra Østjysk Innovation. 

 

 

Fakta:
Om bilen

  • EcoMoves elbil er en specialdesignet elbil. Den er modulopbygget og kan derfor tilpasses de ønsker og behov som markedet og kunden har.
  • Bilen er baseret på den letvægtsteknologi som blev brugt til at gøre Roadrazeren hurtig. Bilen er meget let og derfor meget energieffektiv.
  • Bilen kan snildt have 4 passagerer, men mulighederne er mange - også if. at lave to sæder og et stort bagagerum.
  • Bilen er tænkt meget enkel. Et af målene har været at få antallet af dele i en bil ned.
  • Materialerne er primært komposit (som vindmølle vinger) og plast, hvilket giver flere muligheder i formgivningen.
  • Sikkerheden er et vigtigt parameter i udviklingen af elbilen.
  • I første omgang vil bilen blive solgt i projektsalg til virksomheder. Her vil de primære kunder være funktioner, hvor arbejdskøretøjet er en vigtig del og hvor der stilles særlige krav til køretøjet.

 

Om projektet

  • EcoMove flytter til november ind i Vitus Bering Innovation Park i Horsens, og bliver dermed en del af det udviklingsmiljø der kommer i samspillet mellem iværksættervirksomheder og uddannelsesinstitution.
  • Investeringen i EcoMove er en del af Foreningen Energi Horsens satsning på elbilområdet. Første skridt var en lokal workshop, hvor lokale virksomheder blev sat sammen om at tænke i, hvordan de hver især kan bidrage til elbilindustrien. Det var i den forbindelse kontakten mellem foreningen og EcoMove opstod.
  • Foreningen Energi Horsens står også bag elbilprojektet Prøv1elbil, som til efteråret stiller elbiler til rådighed til omkring 100 testfamilier. Målet er, at samle erfaringer om brugen af elbiler.

 

 

Kontakt
Direktør Mogens Vig Pedersen: 41329838, mvp@enho.dk