Energi Horsens efterlyser ideer i stor konkurrence (1)

Energi Horsens efterlyser ideer i stor konkurrence

Nu skal alle de gode ideer frem i lyset. Ideer er det, der skal bære vores område fremad - det er tanken fra Energi Horsens, som i disse dage lancerer en stor idékon-kurrence.

 

Idédysten er navnet på konkurrencen, som skal få os alle til at tænke i ideer i hverdagen. Hvordan får vi vores ideer, og kan de mon bruges af andre? Det vil Energi Horsens gerne finde svaret på. "Vi får alle en idé en gang imellem. Men de fleste af os lader den bare ligge, og tænker ikke mere over det. Nu vil vi gerne have alle til at melde deres ideer til konkurrencen - og måske er der guldkorn i dem," fortæller innovationschef i Energi Horsens, Karsten Lumbye Jensen. Ener-gi Horsens investerer til dagligt i gode ideer og iværksættere. Men denne konkurrence er ikke kun for professionelle. Alle kan deltage, og alle ideer skal frem i lyset.

 

Test dit idé DNA

Som en del af konkurrencen kan alle tage en gratis test på nettet, der fortæller hvor god du er til at få ideer. Dit såkaldte idé DNA. "Testen viser, hvor den enkelte har sine styrker og svagheder i forhold til at få en idé. Det er tænkt som en sjov og lærerig test, som vi alle kan få noget ud af - og som skolerne kan lege med i undervisningen i innovation," siger Karsten Lumbye Jensen. På hjemmesiden kan du også blive guidet igennem en idé-proces og blive inspireret til at få en idé. Både skoler, foreninger og virksomheder i området omkring Horsens, Vejle og Juelsminde del-tager i konkurrencen, ligesom enkeltpersoner er mere end velkomne til at deltage.

 

Præmier for 50.000 kr.

Konkurrencen er synlig både på nettet og i gadebilledet. Man tilmelder sig på www.idedysten.dk, hvor der også er konkurrencer og meget andet. Der er tre kategorier og en præmiesum på 50.000 kr. Vinder du Energi Horsens kategorien, vinder du udover 15.000 kr. også rådgivning i, hvordan din ide kan føres ud i livet. Og lever ideen op til Energi Horsens professionelle investeringskrav, kan der være risikovillig kapital at hente.

 

Alle ideer efterlyses - både store som små

"Vi har startet denne konkurrence fordi området har brug for at fokusere mere på innovation og ideer, hvis vi skal sikre arbejdspladser i fremtiden. Mange tænker i dag, at ideer kun kom-mer fra Georg Gearløs typer, men i Energi Horsens tror vi på, at vi alle kan få en god idé, der kan blive det næste vindmølle-eventyr - vi skal bare have dem frem i lyset," slutter Karsten Lumbye Jensen, og opfordrer alle til at skrive deres næste idé eller udfordring på idedysten.dk. Event fredag og lørdag For at markere starten på konkurrencen afholder Energi Horsens to store event, hvor ideer er i fokus. Fredag d. 15. januar kl. 16 i Horsens Bytorv og lørdag d. 16. januar kl. 10 i Hedensted Bytorv. Her kan alle komme og deltage i de sjove, og iderige aktiviteter og høre mere om konkurrencen.