Energi Horsens Fonden investerer i ny teknologi-virksomhed

Energi Horsens Fonden investerer i ny teknologi-virksomhed

Energi Horsens Fonden har netop investeret i teknologivirksomheden Munin Spot Technology. Dermed har Energi Horsens Fonden udvidet sin portefølje med ny og banebrydende teknologi, der på kort tid kan lokalisere forsvundne genstande med stor præcision.

 

Den nye teknologi vil kunne spore bortkomne værdigenstande såsom designermøbler og elektronik. Eftersom teknologien kan camoufleres i genstandene, vurderes den også til at kunne få en stor præventiv effekt i forhold til tyveri.

 

"Vi ser et enormt marked for den nye teknologi blandt både privatpersoner, virksomheder og forsikringsselskaber, der har en stor økonomisk interesse i både at forebygge tyverier og i at genfinde stjålne effekter. I dag er det kun ca. 10 % af alt tyvegods, som kommer retur til brugeren, men det vil den nye sporingsteknologi kunne rette op på", forklarer Bjørn Bagge, direktør i Munin Spot Technology.

 

Potentialet i investeringen
Med investeringen i Munin Spot Technology fortsætter Energi Horsens Fonden sit fokus på erhvervsinvesteringer inden for kommunikationsteknologi. Energi Horsens Fonden har som målsætning at skabe vækst og arbejdspladser i området imellem Hedensted, Juelsminde, Vejle og Horsens - ved at investere i innovative løsninger inden for bl.a. kommunikationsteknologi.

 

"Tiden er til at investere i koncepter med et globalt potentiale, både for os og for Danmark, og netop det globale potentiale er helt centralt for denne virksomhed. Tyveri er et globalt problem, der her adresseres på en helt ny måde", udtaler bestyrelsesformand Ulrik Kragh, Energi Horsens Fonden.

 

"Med sin præventive effekt vil den nye teknologi samtidig kunne gøre en stor samfundsmæssig forskel - ligesom den vil gøre en forskel for den enkelte, som ønsker at forhindre tyveri", udtaler Ulrik Kragh, formand for Energi Horsens Fonden.

 

Med investeringen i Munin Spot Technology har Energi Horsens Fonden gennemført tre erhvervsinvesteringer inden for kommunikationsteknologi: I iværksættervirksomheden ScreenTicket, som udvikler værdi- og rabatkuponer til mobiltelefoner, og i Klimabevidst.dk, som står bag en online-guide til grønne besparelser.

 

Munin Spot Technology etablerer kontor i udviklingsparken Vitus Bering Innovation Park i Horsens.