Energi Horsens inviterer igen lærere Ud Af Boksen

Energi Horsens inviterer igen lærere Ud Af Boksen

Efter sidste års succes, inviterer Energi Horsens igen lærere inden for teknik og naturvidenskab til inspirations-konference. Energi Horsens har netop besluttet at afholde endnu en lærerkonference for lærere på tværs af folkeskoler, efterskoler, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser.

 

Emnet er eksperimenterende undervisning og målet er, at give deltagerne inspiration til hverdagens undervisning i de teknisk og naturvidenskabelige fag. "Vi har efter opfordring fra områdets lærere valgt at gentage succesen fra sidste år. Vi udvider med virksomhedsbesøg og forskellige andre ting, og håber på samlet set at give lærerne inspi-ration til en endnu mere interessant undervisning. Det vil både komme elevernes faglig til gavn og lærernes egen motivation for faget til glæde," fortæller Hans Jørn Hansen, uddannelseschef i Energi Horsens, som står bag arrangementet som foregår d. 14-15. september.

 

Et løft til fagligheden og motivationen Konferencen er en del af en større indsats som Energi Horsens har på uddannelsesområdet. Energi Horsens står bag flere andre lokale initiativer som Mobil Lab - et mobilt laboratorium som kører fra skole til skole med det nyeste udstyr, Lego Education udstyr til områdets skoler, forskellige udviklingsprojekter på skolerne omkring IT, energihaver og meget mere."Vi håber på med vores investeringer inden for uddannelsesområdet, at være med til at løfte området inden for de teknisk og naturvidenskabelige fag. At flere elever og studerende synes det er interessant og at fagligheden styrkes," siger Hans Jørn Hansen.

 

Virksomhedsbesøg til lærerne

Og på årets lærerkonference vil virksomhedsbesøg være et af elementerne. Flere lærere har ytret ønske og behov for mere samarbejde med de lokale virksomheder, og interessen går også den anden vej. "I Energi Horsens tror vi på, at et større samspil mellem fx skoler og virksomheder kan være en vigtig del af den fælles udvikling. Eleverne oplever hvordan teorien fungerer i praksis og virksomhederne møder deres fremtidige arbejdskraft og får ny inspiration," siger Hans Jørn Hansen, som netop også har sat et millionbeløb af til at udvikle netop dette samspil over de næste år.

 

Alle lærere er velkomne

Nu er ønsket, at så mange lærere melder sig til konferencen som muligt.  Den afholdes på VIA Univesity College i Horsens, og ansøgningsfristen er d. 1. september. Og er man lærer inden for Energi Horsens område, som er området mellem Horsens, Vejle og Juelsminde er det halv pris. Konferencen foregår d. 14-15. september på VIA UC i Horsens. Tilmelding og mere information på www.energihorsens.dk/ud-af-boksen.