Energi Horsens skifter navn til Insero Horsens

Energi Horsens skifter navn til Insero Horsens

Det nye navn markerer målet om bæredygtig vækst og udvikling i lokalområdet og samler alle fondens investeringer under et samlet navn. Insero Horsens lanceres i starten af maj.

 


Energi Horsens blev etableret i 2008 efter fusionen mellem det tidligere elselskab Energi Horsens a.m.b.a. og det østjyske energiselskab NRGi. Fonden blev etableret med det mål at skabe bæredygtig vækst og udvikling i lokalområdet området mellem Horsens, Hedensted, Juelsminde og Vejle.

 

Energi Horsens har siden fondens opstart investeret i nye bæredygtige teknologier, i lokale aktiviteter og i nye spændende uddannelsesprojekter. Nogle projekter har fonden selv taget initiativ til, mens andre er båret frem af en lokal ildsjæl, virksomhed eller forening. Siden fonden blev etableret er det blevet til over 240 lokale projekter inden for uddannelse, sport og kultur, 31 forsknings- og udviklingsprojekter og 11 nye virksomheder. For at styrke projekterne har fonden desuden gennem sine investeringer tiltrukket kapital fra andre fonde, udviklingspuljer mv. for i alt 34,13 mio. kr.

 

Ny proaktiv strategi
I 2010 tog Energi Horsens et vigtigt skridt i retning af at styrke arbejdet for at nå fondens vision: At blive Danmarks stærkeste kompetencecenter inden for energi og kommunikationsteknologi.

 

Fonden formulerede en banebrydende strategi, hvor den proaktive indsats blev et bærende element i at forfølge fondens mål om bæredygtig vækst og udvikling i lokalområdet. Det betyder, at fonden fx skal investere yderligere i klyngevirksomheder som elbilklyngen Insero E-Mobility, og fonden skal tage initiativ til flere forsknings- og udviklingsprojekter.

 

Med fondens formål og strategi har lokalområdet en unik katalysator med ambitioner og kapital til at tænke bæredygtig vækst og udvikling i en sammenhæng i forhold til både erhvervsliv, uddannelse, iværksætteri, innovation og sport og kultur.

 

Fælles nyt navn
Dette har Energi Horsens ønsket at kommunikere tydeligt ved at skabe et nyt, fælles navn for alle fondens proaktive investeringer. De virksomheder, klynger, som fonden selv har etableret har derfor fået det fælles navn Insero suppleret med et efternavn som forklarer, hvad det enkelte selskab arbejder med, fx E-Mobility. Og med repræsentantskabets godkendelse kan fonden nu også kalde sig Insero. For at markere den lokale forankring og de lokale investeringer vil fondens navn blive

 

Insero Horsens.
Insero er et navn som rummer de muligheder og den vækst vi gerne vil skabe i Energi Horsens. Insero betyder at så, at pode. Og det er præcist, hvad vi vil gøre gennem vores investeringer: så nogle frø i området, som gør, at det vokser sig stærkt, fortæller formand i fonden, Ulrik Kragh. Insero Horsens navnet vil blive taget i brug i starten af maj.

 

Tak til det gamle navn
Respekten for historien er stadig vigtig i fonden, og det er med taknemmelighed der siges farvel til det gamle og velkendte navn Energi Horsens.
Jeg vil egentlig gerne takke Energi Horsens navnet for at vi er nået hertil. Det har åbnet døre for os, at have et kendt navn. Men nu er det tid til et navn, det signalerer den forretning vi er i dag. Vi er ikke et elselskab, men en virksomhed der skaber udvikling og vækst, fortæller Ulrik Kragh.

 

Det nye navn vil blive implementeret i løbet af de næste par uger.
Navnet blev godkendt til endelig vedtagelse af fondens repræsentantskab onsdag d. 25. april.