First LEGO League styrker interessen for natur og teknik

First LEGO League styrker interessen for natur og teknik

VIA University College vrimlede med unge talenter, da der lørdag den 11. november for anden gang blev afholdt First LEGO League konkurrence i Horsens. Energi Horsens Fonden var med som hovedsponsor.

 

500 skolebørn, deres forældre, bedsteforældre, lærere og frivillige fyldte VIAs gangarealer, da der skulle findes en vinder i årets First LEGO League konkurrence, hvor teamet var fødevaresikkerhed. Deltagerne skulle komme med deres bud på, hvordan man forbedrer produktionen og forarbejdningen af fødevarer, for at øge kvaliteten og sikkerheden af den mad vi spiser.

 

I alt dystede 47 hold i tre konkurrencer, som alle omhandlede fødevaresikkerhed: den tekniske robotkørsel, profilering/udstilling af projektet og så en præsentation af forskningen bag projektet, hvor holdene fortæller mere konkret om de resultater, de har fundet frem til.

 

Det har været rigtig spændende. Man har kunnet slippe fantasien løs og være kreativ lød det fra Celine, elev i 6.b på Torstedskolen. Celine og hendes hold havde undersøgt, hvordan man kan holde frugt frisk i længere tid. Vi har lært en masse om frugt, som jeg kan bruge derhjemme indskød Celine.

 

Og vinderen er

Dette års vindere blev eleverne fra Kristine Seligmanns Skole i Vejle, som også vandt konkurrencen sidste år. De kan nu se frem til den skandinaviske finale, som foregår den 3. december i Norge.

 

Det hele har været en utrolig oplevelse. Det føles rigtig skønt at vinde, for vi regnede ikke med det lød det fra den stolte vinder af First LEGO League konkurrencen, Arian fra 9.a. "Jeg tror næsten, at det har sikret min plads på HTX. Jeg drømmer nemlig om at blive robotprogrammør og designer" fortalte Arian.

 

Vinder projektet handlede om, hvordan man kan fjerne kviksølv fra sushi, og gruppen har allerede haft kontakt med flere sushibarer, som er interesserede i projektet.

 

Endnu en succes

"Jeg synes, det er en fornøjelse at se alle de børn og voksne, der er engageret i de tre konkurrencer. Det er tydeligt at se, at børnene har arbejdet intensivt med det her i ugerne op til, og jeg synes dagen har været en succes," fortæller Hans Jørn Hansen, Uddannelseschef hos Energi Horsens Fonden, som var hovedsponsor på dagen.