Flere hundrede prøvede elbiler, elcykler og elscootere i Juelsminde i weekenden

Flere hundrede prøvede elbiler, elcykler og elscootere i Juelsminde i weekenden

Til den store elbilevent i weekenden i Juelsminde var der rift om at prøve de mange forskellige elbiler. Interessen var stor for at prøve den bil, som familie-projektet med elbiler skal køre rundt i - netop i Juelsminde.

 

 

Flere hundrede fik prøvet elbilerne
Over de to dage, som ellbileventet strakte sig, fik over 200 prøvet en af de to elbiler, som snart ruller ud i Juelsminde som en del af Prøv1elbil-projektet, hvor private får stillet en elbil til rådighed i tre måneder.
"Mange af de interesserede kommer her i dag for at prøve at køre en elbil. Hvordan kører den, hvordan ser den ud osv.? Det er nogle af de spørgsmål mange ønsker svar på," fortæller Karsten Lumbye, innovationschef i Energi Horsens, som sammen med NRGi afholdte elbileventet.

 

"Er den tændt?"

Var ofte det første folk spurgte om, efter at have drejet nøglen rundt. For i en elbil, kan man ikke høre, at motoren starter. Man kan faktisk ikke rigtig høre noget. Bilen er stille - bortset fra en let summen.


Elbilen er ude og køre en tur, to medhjælpere viser vejen.

"De fleste kom tilbage efter deres tur med et stort smil. Det var en oplevelse at prøve en elbil - og at køre i en næsten lydløs bil. Ja, nogle mente endda at folk havde kigget efter dem af den grund. Vi er jo vant til at høre bilstøj," forklarer innovationschef Karsten Lumbye fra Ener-gi Horsens.

 

 

Den kører bare
To af de mange som var ude at køre i elbilen var Peter Torntoft og Leif Lund fra Horsens.
"Det er jo en lille, fin bil. Den siger ingenting og accelerer fint. Jeg synes det er en eminent bybil," var Leif Lunds umiddelbare reaktion. Også Peter var positiv:

 

"Det er jo godt for miljøet. Man kører bare - og tænker ikke rigtig over det, for bilen glider af sted. Men for at jeg køber en, skal det blive mere økonomisk. Prisen skal ned."

Leif Lund og Peter Torntoft prøvekører elbilen.

Også elcykler, elscootere og en CityEl var populære udflugtsmål til eventet i weekenden. En-kelte var også nede at sidde i den lille Tesla sportsvogn eller i den store ellastbil.
Elbileventet blev afholdt sammen med Juelsminde Run og DM i triatlon. Derfor var det også naturligt at Hedensteds borgmester Jørn Juhl Nielsen og formand i NRGi og Energi Horsens, Ulrik Kragh kørte startbilen, som var en elbil, en Quashqai.

 

 

Mange vil teste elbil
Tilmeldingen til familie-projektet, Prøv1elbil, blev skudt godt i gang lørdag af eventet, hvor flere af de interesserede benyttede sig af muligheden for at prøvekøre den elbil, som de håber, bliver deres i tre måneder.
"Vi håber på, at mange synes det kunne være interessant at prøve en elbil i tre måneder. Vi kan allerede nu se, at flere har meldt sig til - og vi håber at interesserede bliver ved med at melde sig til," fortæller Karsten Lumbye. I første runde er det borgere i Juelsminde som får muligheden, men hvordan de næste runder - i de i alt fire år, kommer til at se ud, er endnu ikke fastlagt.

 

Man kan melde sig til på www.elbilforum.dk