Første spadestik til nyt grønt fyrtårn for intelligente energiløsninger i Vejle Nord

Første spadestik til nyt grønt fyrtårn for intelligente energiløsninger i Vejle Nord

Det første spadestik til Green Tech Center blev taget d. 19. april 2013 med en tre-skaftet spade som repræsenterer de tre aktionærer bag projektet: Administrerende direktør Mogens Vig Pedersen fra Insero Horsens, Formand Michael Mortensen fra CASA A/S og Formand Steen Bagger-Sørensen fra Lysholt Erhverv A/S.

 

Bag Green Tech Center står vi tre ejere, og vi er fælles om at ville skabe vækst og udvikling. Vi vil skabe nogle gode rammer for iværksættere og vækstiværksættere, sagde Mogens Vig Pedersen førend spaden blev plantet i jorden foran de mange fremmødte. Green Tech Center er Danmarks nye test- og demonstrationscenter inden for grønne teknologier

 

Murstene lægges til et innovativt samarbejde
Green Tech Center er et triple helix projekt, hvor Vejle Kommune, Syddansk Universitet, Syddansk Erhvervsskole samt en række øvrige institutioner og virksomheder arbejder sammen om at skabe et Innovativt klyngemiljø inden for grøn energi. Dette samarbejde blev illustreret ved at Borgmester Arne Sigtensbjerggaard fra Vejle Kommune, Vicedirektør Erland Boelskifte fra Syddansk Erhvervsskole og Formand Jakob Madsen fra Dansk Industri lagde de første tre mursten til Green Tech House.

 

Sparring og udvikling af grøn energi
Borgmester Arne Sigtensbjerggaard lagde vægt på Green Tech Centers evne til udvikling og nytænkning.

 

Green Tech Center er inspiration til nytænkning og opgør med vanetænkning. I Green Tech Center er der fundet en model til at udvikle og fastholde arbejdspladser.

 

Der tilbydes sparring inden for forretningsførelse, patentering og test af projekter, så små og store virksomheder rustes til at få deres produkter ud på markedet. Alis Sindbjerg Hemmingsen fra Responsible Procurement glæder sig til at Green Tech Center er opført.

 

Jeg oplever det som et meget dynamisk sted, hvor der er god udveksling af ideer, som kan være gavnlig for min enmandsvirksomhed.

 

Fremtidens energiløsninger findes også i vores vaner
Vi kan blive klogere på hvad der ændrer borgernes og virksomhedernes energivaner. De gode muligheder for at teste her, gør at vi kan vejlede borgerne og virksomhederne til mere energirigtige løsninger, så det bliver grønnere og billigere i fremtiden, siger Boris Schønfeldt, Klimakoordinator i Vejle Kommune.

 

Man kunne i dag også udforske fremtidens energi i Inseros Mobil Lab, et rullende laboratorium der kører rundt til skoler. Her kan eleverne blandt andet lave forsøg og eksperimentere med termografikameraer. Netop forbindelsen til de unge på skoler og uddannelsesinstitutioner er vigtigt for Green Tech Center, så de kan tiltrække unge iværksættere, der kan sætte Vejle på landkortet som den mest energirigtige region nu og langt ind i fremtiden.