Godt nyt for boligejernes økonomi

Godt nyt for boligejernes økonomi

Insero og Horsens Kommune laver nu en fælles indsats, der skal hjælpe boligejere til økonomiske gevinster og bedre indeklima gennem energirenovering. Første initiativ er et gratis energitjek til parcelhusejere. 

Hvor meget kan jeg spare på at lægge isolering på loftet? Skal jeg skifte fyret ud med en varmepumpe? Hvem kan give mig et godt beslutningsgrundlag? Og kan det overhovedet betale sig for mig at energirenovere? Det er mange af de spørgsmål, der stopper boligejere i at gå i gang med energirenoveringer. For det kan være en kompleks og uigennemskuelig opgave at stå over for.

Selvom energirenovering er kommet højt på den politiske dagsorden, kniber det derfor stadig med at få boligejerne i gang. Derfor igangsætter Insero og Horsens Kommune nu en fælles indsats, hvor boligejere kan få vejledning og hjælp til at få det fulde overblik over energirenoveringen. 

Indsatsen betyder, at boligejere kan få vejledning og tilskud til at vurdere, om energirenoveringer er noget for dem, og hvordan de kommer i gang.

- "Energirenoveringer medfører ofte en økonomisk gevinst for den enkelte boligejer, men den kan være svær at få øje på. Derfor inddrager vi både banker, ejendomsmæglere og håndværkere i vores fælles indsats, så boligejere kan få et solidt beslutningsgrundlag, og et klart billede af, hvor meget de kan tjene på besparelserne. Og der kan være flere tusinde kroner at hente om året for den enkelte boligejer", udtaler Mieke Bak Rasmussen, seniorkonsulent i Inseros nye initiativ Energi & Byggeri.

I første omgang får boligejere mulighed for at få et gratis energitjek af deres boliger. Arrangementet hedder For enden af vejen og giver boligejerne i en grundejerforening, en landsby eller et lokalområde en energifyldt familiedag med fokus på, hvor den enkelte boligejer kan sætte ind for at gøre sin bolig mere energivenlig. 

Dagen består af et fælles energitjek med tips og idéer samt individuelle energitjek i egen bolig, hvor boligejeren kan stille spørgsmål om mulighederne for at spare energi i sit eget hus. Herefter er der mulighed for at snakke med håndværkerne og gå sammen om at skaffe det bedste og billigste tilbud.

Og foråret byder på flere informative arrangementer. For eksempel inviteres eksisterende og kommende boligejere til et fyraftensmøde den 30. april hos Insero, hvor Handelsbanken og EDC sætter fokus på finansiering, lånemuligheder og værdiforøgelse af boligen, når man energirenoverer. Desuden kan boligejerne også se frem til en boligmesse i foråret. 

Når boligejerne så står klar til at gå i gang med projektet, bliver de mødt af kompetente håndværkere, der er klædt på til opgaven. Insero uddanner netop nu en række lokale håndværkere, der kan sikre boligejerne troværdig og helhedsorienteret rådgivning.

Læs mere: Klik ind på Horsens Kommunes Klimaportal eller Energi & Byggeri.