Hedensted dreng dominerer lokal idedyst

Hedensted dreng dominerer lokal idedyst

Med hele syv forskellige ideer, og en udfordring, har 12-årige Mads Trier Kjerkegaard fra Hedensted suverænt lagt sig i spidsen, når det gælder antal ideer i IdeDysten - i 2010 blev han nr. to i konkurrencen.

 

Der er godt gang i årets udgave af IdeDysten. Her har de lokale i området, mulighed for at indsendte deres ideer online og deltog i konkurrencen om 10.000 kr. og det er der allerede mange der har gjort. Her skiller især 12-årige Mads Trier Kjerkegaard Hedensted sig dog ud. Mads har det højeste antal tilmeldte ideer fra solceller under cykelløb, til opsætning af små bogholdere på skolerne.

 


Men det med de gode ideer ligger da heller ikke fjernt for Mads. Tilbage i 2010 blev Hedensted drengen nr. 2 i IdeDysten. Dengang gik hans idé ud på at man skulle indføre solceller overalt, men måtte dog se sig slået af 15-årige Rasmus Sørensen, fra Juelsminde, der vandt med hans idé om en fordampningsmølle.

 


"Jeg kan rigtig godt lide at komme på gode ideer. Nogle gange slukker jeg for alt omkring mig, og så sidder jeg bare i stilheden og kommer på ideer", fortæller den utrolig iderige 12-årige.

 

Intet er afgjort
Men borgerne i Hedensted skal dog ikke allerede føle sig for sikre på sejren. Både Horsens, Vejle og Juelsminde har ideer der ligger lunt i svinget. I kategorien Talent, for unge til og med 16 år, er det Emma Hedegaard fra Horsens, der fører. Emma deltager med hendes idé om at isolere rugbrødsmadder i madpakken, for at undgå lugt genere.
"Ideen er at f.eks. lugtende makrel- og æggemadder skal kunne lukkes inde i små bokse, der lige passer til en halv rugbrødsmad. De lægges så i en stor boks. Så slipper man for at resten af madpakken lugter, og at der er mayonnaise eller makrelsalat over det hele", fortæller Emma.

 

Meget konkurrence er godt for ideudviklingen
Den store konkurrence mellem de mange ideer i IdeDysten, er ikke nødvendigvis et minus for de mange deltagere. På IdeDystens hjemmeside diskuterer brugerne livligt deres ideer med hinanden. Her har de mange deltagere kunne få konstruktiv kritik, og motivation fra de andre deltagere i konkurrencen.
"Det er dejligt at se folk diskuterer deres ideer med hinanden. Det viser at vi er et område der er fuld af gode ideer, og at vi ikke er bange for at hjælpe hinanden, med at gøre dem endnu bedre og det er jo netop det vi ønsker at bidrage med. For jo flere ideer vi får, og deler med hinanden, jo mere vækst og udvikling skaber vi", fortæller innovationschef hos Insero Horsens, Karsten Lumbye Jensen.

 


For at deltage i konkurrencen om den bedste idé og 10.000 kr., skal man gå ind på www.idedysten.dk og tilmelde sin idé inden d. 22. november kl. 10. Her kan man også stemme på den idé, man syntes, der er bedst inden for hver kategori. De tre bedste inden for hver kategori vil derefter dyste i finalen d. 22. novemer i Vitus Bering Innovation Park.