Hjernelæser teknologi vinder Iværksætterpris

Hjernelæser teknologi vinder Iværksætterpris

En rigtig, rigtig god ide med internationalt perspektiv, lød meldingen fra dommerne.
Tirsdag d. 28. april vandt iværksættervirksomheden Brainreader årets Iværksætterpris 2014, som uddeles af Business Region Aarhus. Et dommerpanel på seks udpegede Brainreader i kategorien Bedste immaterielle produkt.

 

Brainreader har udviklet en teknologi som undersøger hjernens struktur og kan hjælpe med tidlig diagnosticering af Alzheimers sygdom. Det vurderede dommere havde et stort potentiale:

 

"Vi synes Brainreader har en rigtig, rigtig god ide med internationalt perspektiv. De har fat i noget der ikke nemt kan efterlignes, og de løser en sundhedsmæssig udfordring på en god måde. Produktet er meget innovativt tænkt og deres softwareløsning er meget interessant", forklarer dommer Pelle Martin Smidt, partner i Zitcom.dk.

 

Brainreaders CEO, Daniel Langhoff er stolte af prisen og ser dem som en rygklap:

 

Det er en pris vi er glade for at modtage ikke mindst fordi dommerne havde rigtig meget godt at sige om vores forretning. De troede på den, lige som vi selv, vores investorer og kunder gør.
Millioninvestering og kunder

 

Brainreader oplever en stigende interesse for deres teknologi og i januar 2014 tiltrak virksomheden en millioninvestering fra investeringsfonden Insero og innovationsmiljøet Syddansk Teknologisk Innovation.

 

Derudover er kunderne også meget tilfredse med produktet. Siden sommeren 2013 har teknologien været i brug i Schweiz, og det bliver i dag også markedsført i England. Umiddelbart efter sommer forventer selskabets CEO Daniel Langhoff at få godkendelserne i USA på plads og komme ind på det amerikanske marked.

 

Potentialet i USA er enormt for os og vil blive vores største marked. For det første er de amerikanske klinikker helt klar til vores teknologi, fordi de allerede i dag ofte bruger MR-scanninger. Og derudover er det lettere at komme ud i USA end på de tunge, offentlige markeder som f.eks. i Danmark, forklarer CEO Daniel Langhoff. Det overordnede mål er at få Brainreader til at indgå i den gængse udredning af demens og Alzheimers.

 

Også investorerne bag Brainreader er glade for den nye pris og ser en lys fremtid for virksomheden:

 

"Vi tror på ideen og har bakket op med kapital. Vi kan se, at de er ambitiøse og når deres milepæle. Denne pris er en flot anerkendelse af deres arbejde som jeg tror vi alle kommer til at se meget mere til fremover", forklarer Investment Manager i Insero, Morten Dahl Iversen.