Horsens-elever skyder globalt initiativ i gang

Horsens-elever skyder globalt initiativ i gang

Elever fra Learnmark i Horsens er de første, som får lov til at teste et nyt læringskoncept af. Det sker ved et to dages intensivt udviklings-/projektforløb , som løber af stablen den 6. og 7. April i Horsens. Det nye læringskoncept består af et innovativt spil, der skal få unge mennesker til at finde løsninger på problemer i tredje verdens lande ved at anvende nutidens teknologi på nye måder.

 

Konsulentvirksomheden SPUTNIK|5 står i spidsen for det nye globale projekt kaldet "The Social Entrepreneurship Challenge", som Energi Horsens Fonden er med til at skyde i gang i Horsens.

 

"Vi har valgt at være sponsor på "The Social Entrepreneurship Challenge" på Learnmark, idet et sådant arrangement er i tråd med vores øvrige initiativer inden for uddannelsesområdet. At eleverne skal tænke innovativt og anvende nutidens teknologi på nye måder kan bidrage til at styrke uddannelsesniveauet inden for de tekniske og naturvidenskabelige fag. Derfor er vi naturligvis interesserede i at bakke op om dette initiativ", fortæller uddannelseschef i Energi Horsens Fonden, Hans Jørn Hansen, der sidder med i dommerpanelet, når elevernes løsninger skal vurderes.

 

 

"The Social Entrepreneurship Challenge"
Eleverne på Learnmark skal deltage i et to dages intensivt undervisningsforløb, hvor de vil blive præsenteret for de nyeste teknologiske trends, få viden om social entreprenørskab samt læring om levevilkårene i tredje verdens lande. De skal igennem en innovationsproces, hvor de skal arbejde på at løse en konkret case, der omhandler en realistisk problemstilling i et udviklingsland. Når forløbet er slut, kåres der en vinder for blandt andet "Bedste løsning" og "Mest kreative team".

 

"Innovationsspillet, som vi har designet til "The Social Entrepreneurship Challenge" tager udgangspunkt i de seneste trends inden for spilbaseret læring. Når spil integreres i undervisningen, giver det øget motivation og interesse fra eleverne, da det både er sjovt og giver en klar fornemmelse af fremgang", forklarer Henrik Scheel, direktør i SPUTNIK|5.

 

Projekt med globalt potentiale
SPUTNIK|5 har ambitioner om at rulle projektet ud i global skala i løbet af de næste to år. Med hjælp fra en række kernesponsorer planlægger de allerede i 2011 at gennemføre "The Social Entrepreneurship Challenge" i flere europæiske lande.

 

Intel Foundation er hovedsponsor på projektet, men derudover har SPUTNIK |5 også indgået et samarbejde med den indiske nødhjælpsorganisation CRY, der skal være med til at udvikle de cases, som eleverne skal arbejde med i undervisningsforløbet. Teknologien præsenteres af Innovation Lab fra Århus, som deltager med en af deres tech-specialister.

 

Energi Horsens Fonden er sponsor på den første udfordring på Learnmark og har blandt andet sponsoreret præmierne til de elever, der vinder udfordringen.


Om SPUTNIK|5

SPUTNiK|5 hjælper virksomheder, skoler, universiteter, NGO'er til at blive bedre innovatører. De har specialiseret sig i at designe og facilitere kreative udviklingsprocesser som fx Innovation Camps, kreative problemløsnings-workshops og keynote-præsentationer omkring systematisk kreativitet og innovation.

 

Læs mere om projektet og SPUTNIK|5 på www.sputnik5.com