Horsens-familier evaluerer elbilerne

Horsens-familier evaluerer elbilerne

Rådhuset dannede mandag den 24. januar rammen om det første midtvejstræf for elbil-familier i Horsens. Familierne var samlet for at evaluere på den første halvanden måned som testkørere.

"Overordnet set har det været en ekstrem stor succes for os. Vi ville godt kunne skifte vores benzinbil ud med en elbil, hvis vi blot fik arrangeret en delebilordning til de lidt længere ture, hvor elbilens rækkevidde ikke rækker", fortæller testkører Anton Lauridsen.

 

Bo Haugland Andersen, som også er testkører i den nuværende elbil-runde, tilslutter sig: "Vi ville også godt kunne skifte vores benzinbil ud med en elbil nu. Jeg er klar til at købe sådan en bil, hvis bare prisen ikke var så høj".

 

Familierne deltager som testkørere i det store projekt Prøv1elbil, hvor 100 familier hverdagstester en elbil hen over en periode på tre måneder. Horsens-familierne har haft deres biler på prøve siden 13. december og kører i dem frem til marts. Herefter tager otte nye testkørere over - også i Horsens.

 

"I love it"

Testkører Tine Hansen er også yderst begejstret for elbilen: "I love it! Jeg er dybt forelsket i den, og det bliver ikke sjovt at aflevere den tilbage til marts!", fortæller Tine, der har givet sin elbil navnet Ellen.

 

"Jeg har ikke haft nogen problemer med elbilen og nyder at køre i den. Jeg nyder det så meget, at jeg slet ikke gider køre i vores benzinbil. I elbilen er der ikke plads til en barnevogn, men så finder vi bare en anden løsning, der kan fungere. Når vi skal ind i byen og handle, tager vi fx barnesele med i stedet for barnevogn", fortæller Tine Hansen.

 

Tine Hansen er dog samtidig ked af det på sine medpiloters vegne. Der er mange af testfamilierne, som har måttet undvære deres elbil i lang og ikke har vidst, hvornår de fik elbilen igen.

 

En uheldig testkører
En af de uheldige er testkører Anette Paetau.
"Min elbil har været på værksted meget af tiden indtil nu, så det har været træls. Men i den korte tid, jeg har prøvekørt den, har det været godt. Den er genial til bykørsel og meget afslappende at køre i", fortæller Anette Paetau.

 

"Vi er glade for al begejstringen over for elbilen og projektet, men vi deler også familiernes frustrationer, og vi arbejder hårdt på at løse problemerne sammen med det selskab, som står for drift og vedligeholdelse af elbilerne", siger Kjeld Nørregaard, projektleder fra Teknologisk Institut.

 

Psykologisk barriere
Til midtvejstræffet blev der også talt om den psykologiske barriere, der opstår, når man kører elbil.

 

"Der er en psykologisk barriere i forhold til det at køre i elbil. Hvis man løber tør for strøm, så er man i vanskeligheder. Det har man hele tiden i baghovedet, når man kører", mener Anton Lauridsen og fortsætter:

 

"Rækkevidden er ikke problem, når man kører bykørsel, men skal man ud på en længere tur, bliver man straks bekymret for, om elbilen nu kan klare hele turen".

 

De øvrige testkørere nikker genkendende til problemet.

 

Om projekt Prøv1elbil
Projekt Prøv1elbil er iværksat i et samarbejde mellem Teknologisk Institut, NRGi, Hedensted og Horsens Kommuner og Energi Horsens Fonden.

 

Projektet har til formål at indsamle erfaringer og viden om brugen af elbiler - afprøvet af familier i deres egen hverdag. Familiernes idéer til videreudvikling af elbilen skal desuden danne basis for nye forretningsområder inden for elbiler.

Læs mere om projektet og ansøg om at blive testfamilie på www.elbilforum.dk
Her kan du også følge med på bloggen, hvor testfamilierne skriver om deres oplevelser med elbilen.