Horsens Gymnasium arbejder med innovation og ideer

Horsens Gymnasium arbejder med innovation og ideer

For eleverne på Horsens Gymnasium har uge 41 stået på innovation og idégenerering. Ved hjælp af Insero Horsens mobile laboratorium, har elevener selv skullet udvikle produkter og koncepter. Det hele afsluttes fredag, hvor de tre bedste idéer skal dyste mod de bedste idéer fra de andre ungdomsuddannelser i Horsens.

 


Der er ingen tvivl om, at ungdomsuddannelserne i Horsens Kommune er fyldt med kreative og idérige, unge mennesker og det er de selv i gang med at bevise. Som led i Innovationsuge 41, som er et årligt arrangement igangsat af Horsens Kommune, skal eleverne udvikle et produkt eller en idé. Som noget helt nyt i år har eleveer på Horsens Gymnasium fået besøg af Insero Horsens mobile laboratorium, der skal hjælpe dem i processen.

 


"Tirsdag havde vi 70 2.G. elever igennem Mobil Lab, og det var en stor succes. Her har eleverne skullet udvikle deres ideer ved hjælp af Mobil Labs faciliteter. Det har hjulpet eleverne med deres kreativitet at komme ud af de faste rammer. Derudover har de elever, der har haft lyst til at arbejde videre i det mobile laboratorium, kunne booke sig ind om onsdagen", fortæller Simon Buchhave, der er lærer på Horsens Gymnasium.

 


IdeDyst og Innovationsuge
Innovationsugen har ikke bare hjulpet eleverne med at tænke kreativt den har også kastet nogle rigtig gode ideer af sig. "Vi har nogle elever, der er kommet på så gode ideer, at de simpelthen har arbejdet med kortene utrolig tæt til kroppen. Det må jo siges at være en god ting", griner Simon Buchhave.
Men bare fordi Innovationsugen kun løber i uge 41, betyder det ikke, at eleverne bør lægge ideerne fra sig dér. Helt frem til d. 9. november kan eleverne tilmelde sine idéer på IdeDysten og dermed deltage i Insero Horsens konkurrence om de gode ideer. Konkurrencen er netop skabt for at få de gode ideer fra lokalområdet frem i lyset.
Innovationsuge kan skabe vækst


"Det er vidunderligt at se ungdomsuddannelserne i Horsens arbejde med innovation og idégenerering, da det jo netop er sådan, vi skaber mere vækst og udvikling. Vi er rigtig glade for, at vi kan være med til at så nogle frø, der kan vokse sig til gode ideer, og måske i sidste ende skabe vækst og udvikling i området" ,fortæller innovationschef hos Insero Horsens, Karsten Lumbye Jensen. Insero betyder netop at så at pode på latin.

 


For at deltage i konkurrencen om den bedste idé og 10.000 kr., skal man gå ind på www.idedysten.dk og tilmelde sin idé inden d. 9. november kl. 10. Her kan man også stemme på den idé, man synes bedst om inden for hver kategori. De tre bedste inden for hver kategori vil derefter dyste i finalen d. 22. november i Vitus Bering Innovation Park.