I praktik hos iværksættervirksomheden ECOmove

I praktik hos iværksættervirksomheden ECOmove

Iværksættervirksomheden ECOmove har netop afsluttet et praktikforløb med Mirela Ovcina, Global Business Engineering-studerende på VIA University College. Hun har, siden starten af september sidste år, været i praktik hos ECOmove, der står bag udviklingen af en helt ny type elbil.

 

Mirela Ovcina har i forbindelse med sit praktikforløb hos ECOmove været med i udviklingsfasen af ECOmove's elbil Qbeak.

 

"Det har været rigtig spændende at få lov at bruge den viden, jeg har opnået på Global Business Engineering-studiet i praksis hos ECOmove", fortæller Mirela Ovcina, der i forbindelse med sit studie bl.a. har specialiseret sig i innovation og produktdesign inden for vedvarende energi.

 

"Ecomove er lige nu i en udviklingsfase, hvor man skal være i stand til at løse såvel tekniske som merkantile opgaver - og det er netop sådanne opgaver, jeg har beskæftiget mig med på studiet", fortæller Mirela Ovcina.

 

I praktikforløbet arbejdede Mirela primært med opgaver af teknisk art - dog med én enkelt undtagelse.

 

"I forbindelse med lanceringen af Ecomove's elbil Qbeak blev jeg brugt som model til de billeder, der skulle tages af elbilen og bruges til markedsføring af den. Det var meget sjovt at prøve".

 

Udfordrende opgaver
Af konkrete opgaver har Mirela Ovcina i praktikforløbet bl.a. foretaget styrkeberegninger af strukturelle elementer til elbilen, udarbejdet en overordnet kravspecifikation for elbilen og for energimodulerne til den, foretaget en global analyse af forskellige batterileverandører og deltaget i diverse messebesøg.
At Mirela valgte at komme i praktik i en mindre iværksættervirksomhed, har hun ikke fortrudt.

 

 

"Jeg er glad for, at jeg valgte Ecomove, som mit praktiksted. Jeg har fået lov at sidde med store udfordrende opgaver og haft meget ansvar. Det har været lærerigt. Jeg kan også godt lide, at man kender alle i virksomheden, og ved, hvad de arbejder med. Jeg har følt mig som en del af teamet".

Mirela Ovcina har heldigvis ikke helt sluppet Ecomove. Praktikpladsen har nemlig udløst et studiejob hos Ecomove, og Mirela får derfor fortsat lov til at beskæftige sig med udviklingen af elbilen Qbeak.

 

Til gensidig nytte
Ecomove vil fremover også have praktikanter tilknyttet virksomheden.

 

"Vi er rigtig glade for at kunne tilbyde de studerende en praktikplads", fortæller Mogens Løkke, direktør i Ecomove, og fortsætter:

"Vi får meget ud af at have praktikanter, og tilsvarende får de hos os chancen for at løse nogle helt konkrete opgaver. De kommer med ny viden og nye perspektiver på vores projekt. Vi har f.eks. lige nu en ingeniørstuderende tilknyttet. Han er i gang med sit afgangsprojekt, hvor han ser på styring, åbning og sikkerhed i forbindelse med dørløsninger til elbilen".

 

Om ECOmove
Energi Horsens Fonden investerede i juni 2009 i iværksættervirksomheden ECOmove.

 

Ecomove står bag udviklingen af en helt ny type elbil. Det særlige ved ECOmove-bilen er, at den fra starten er tænkt som en elbil. Og det gør en stor forskel, da vægten i elbiler har stor betydning for bl.a. rækkevidden, hvor langt den kan køre, og hvor energieffektiv den er. Bilen er desuden bygget af materialer, der er genanvendelige, og er fleksibel i design og indretning, dvs. den kan tilpasses kundens ønsker.