Idédysten går ind i sin afgørende fase

Idédysten går ind i sin afgørende fase

Så er det ved at være sidste chance for at deltage i Energi Horsens store konkurrence om ideer, idédysten. Sidste frist for tilmelding - og dermed muligheden for at vinde præmier for 50.000 kr. er på fredag d. 26. februar.

 

Konkurrencen som startede i januar er oppe på omkring 170 ideer - så alle rygter om at området er ideforladt er manet helt til jorden. Konkurrencen har tre kategorier, og tilmeldingen til alle tre har været ligeligt fordelt. Energi Horsens kategorien handler om ideer inden for kommunikation og energi, Talent kategorien er for alle idemagere under 17 år og Den gode ide kategorien er her, hvor alle med en god idé kan tilmelde sig.

 

Frist d. 26. februar

De fleste ideer ligger ude på hjemmesiden www.idedysten.dk, mens andre har valgt at sende dem direkte ind til Energi Horsens. "Det kan være, hvis deltageren har troen på at ideen kan blive til virkelighed og han eller hun gerne vil have patent på den" forklarer Karsten Lumbye Jensen, innovationschef i Energi Horsens.

 

Når fristen d. 26. februar kl. 10.00 er udløbet går Energi Horsens i gang med at nærlæse alle ideerne, for at finde frem til tre finalister i hver kategori. Og her er Energi Horsens kategorien lidt speciel, for i den er det et dommerpanel der vælger de bedste tre ideer. I den kategori er præmien nemlig - udover 15.000 kr. at vinderen får professionel rådgivning om, hvordan han eller hun kommer videre med sin ide. I Talent og Den gode ide-kategorierne, er det stemmetal og point på hjemmesiden der afgør, hvem der kommer i finalen.

 

Og det betyder, at der har været ivrig aktivitet på hjemmesiden de sidste dage. "Vi kan mærke, at nu begynder idemagerne, at få deres netværk til at stemme på deres ideer - og interesserede går ind og ser, hvad det nu er for ideer der er tilmeldt," fortæller Karsten Lumbye Jensen.

 

Finale d. 5. marts kl. 15

De i alt ni finalister skal præsentere deres idé til selve finalen.Den finder sted i Vitus Bering Innovation Park i Horsens fredag d. 5. marts kl. 15-17. Samtidig holder huset åbent hus for alle der er har lyst til at komme og se det nye vækst- og innovationshus indefra. "Det bliver en fest for ideerne. Felix Smidt er vært på dagen - og alle er velkomne, både deltagere i idédysten og alle andre," fortæller Karsten Lumbye Jensen. På dagen bliver vinderne kåret og får deres præmier.

 

Fakta:

Frist for deltagelse: 26. februar kl. 10.00 - tilmelding på www.idedysten.dk Finale fredag d. 5. marts kl. 15-17 i Vitus Bering Innovation Park, Horsens - alle er velkomne og der er gratis adgang.